Hur att färga en sufflett

Eftersom de flesta toppar på cabrioleter är gjorda av vinyl, med tiden kan de börjar blekna och ser jolleseglare, särskilt om de är en ljusare färg, såsom solbränna eller beige. Du kan alltid byta din topp med en ny, men det skulle vara ett slöseri med pengar och tid om toppen är i grunden sund och inte slits. Istället kan du färga toppen och, i processen, återställa den till ett nyskick. Du kan också enkelt ändra färg på en ljusare topp till en mörkare färg som döljer smuts och missfärgning. Saker du behöver
milt rengöringsmedel och vatten
Tvättmaskin kardan och mjuk borste
maskeringstejp och papper
Top färgämne
Gummihandskar
Pensel
Väder Protectant

Visa fler instruktioner
1

Köp vinyl suffletten färgämne. Forever Black erbjuder en mycket bra sufflett färgämne som kallas Black-Top, som kommer att färga din topp en svart färg (Se Resurser 1). Det finns också företag som PDH som gör färgämnen i en mängd olika färger. (Se Resurser 2)
2

Rengör toppen noggrant med mild tvål och vatten. Du kan använda ett rengöringsmedel som Simple Green eller diskmedel. Använd en detalj mitt och massor av vatten. Avsluta jobbet rengöring med en mjuk borste, skura toppen tills den är helt fri från smuts. Låt den övre torka över natten eller i solen för en eftermiddag innan några färgämne.
3

Mask bort färgen, fönster och allt annat nära toppen för att undvika att få någon färg på dem. Se också till att du bära gamla kläder och gummihandskar för att undvika att få färg på huden.
4

Applicera den övre färgen enligt anvisningarna på förpackningen. Med hjälp av en ny, mjuk pensel, börja i mitten av toppen och utåt. Applicera färgen i en riktning och se till att det finns en jämn täckning.
5

Ansök mellan två till tre lager av färg för att få konsekventa täckning. Låt den översta torka i minst 24 timmar. Applicera en väder-proofing produkt såsom Scotchgard Auto Protector.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121348.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.