Steg-för-steg Aluminum Polering

Aluminium är ett vanligt använt dekorativa metall som kan hålla en glänsande finish för år om väl underhållna. Med tiden, börjar även den bästa underhålls aluminium att behöva lite omarbetning. Men det är lätt att återställa aluminium med ett fåtal material som du kan köpa på en lokal hårdvara. Avlägsna färgen

bort lack från aluminium yta med antingen tunnare eller slipmedel.

Använd en flytande produkt som möbler färgborttagningsmedel eller thinner. Applicera vätskan till en trasa, torka sedan ordentligt för att ta bort klarlack av lack. Rise pjäsen, och sedan låta det torka innan du fortsätter.

Använda en tunnare är en illaluktande process men är i allmänhet snabbt. En långsammare process, men en som är lika effektivt är ett slipmedel som sandpapper för att skrapa bort lack beläggning. Bara applicera ett milt våld med vått eller torrt sandpapper, polering bort lacket.
Surface Repair

När lacken avlägsnas du vill reparera yta metallen i några repor eller urgröpningar. Grov sandpapper kan ta bort de flesta fel i aluminium yta med tillämpning av vissa vinklad fett. Du behöver flera kvaliteter av sandpapper för att slutföra jobbet.

Använd den grova sandpapper på några repor på ytan kan ha, slipa ner tills ytan är plan. Följ den här med ett finare sandpapper, slipa i en annan riktning än vad du använt med grövre papper. Sand tills alla bevis på den grova sandpapper ansökan tas bort, arbetar med finare kvaliteter av sandpapper tills du har en slät klar aluminium yta. Buffing

Buff
ytan av aluminium antingen med finkornig 1500 - till 2000-grit eller en buffert trasa. Bara applicera papperet eller trasan försiktigt tills du får den yta du önskar. Du kan faktiskt få en spegelblank yta med den här metoden, men det kommer att ta tid. Sand i en enda riktning, cross slipning kommer att lämna repor
Skydd

När du har uppnått önskad finish, spraya på ett par lager klarlack.. Lacken kommer att skydda lacken från slitage och elementen.

Du bör bära andningsskydd vid polering. Aluminiumdamm kommer att sparkas upp och kan vara farliga att inandas. Skyddshandskar bör användas såväl för att minska slitaget på händerna vid hantering av sandpapper eller thinner kemiska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121097.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.