Vad är Chrome Paint?

Chrome färg kan du ge ett objekt en kromad finish utan att skicka det någonstans för dyrt förkromning. Det finns många olika typer av krom färg, och kostnaden kan variera från $ 10 för en burk till $ 1000 för en kapsel kit stort nog för att måla en bil. Chrome målning är komplicerat och kräver en ren miljö, specifika finish, rätt temperatur och rätt utrustning, bland annat en mask för att skydda dig från rök. När du använder Chrome färg, kan du lägga till så många lager som du vill styra hur mycket av bakgrunden syns igenom. Definition

Chrome färg är utformad för att producera en krom, spegel-liknande yta när den appliceras på olika ytor. Det finns många olika typer av krom färg, och de har alla olika effekter som kan ändras beroende på hur du använder det. De flesta krom färger används på bilar eller motorcyklar. Medan vissa krom målning göras professionellt för bilar eller tillbehör såsom däck, även det görs av amatörer eftersom det är mycket billigare än andra metoder.
Typer

Chrome färger finns ofta i sprayburkar eller kapslar. Med en sprayburk, kan du använda krom direkt, medan kapslar är avsedda att användas med pistoler eller borstar luft. På grund av det krävs noggrann finish, är krom färgen inte förvaras i burkar som husfärg.
Material

Vissa typer av krom färg är avsedda att användas endast på fordon eller metall. De mer populära märken, såsom Mirrachrome, kan användas på en mängd olika föremål, inklusive trä, plast och skum. Det är viktigt att notera att Chrome färgen inte direkt ger en metall-kromfinish till alla föremål, men kommer att spegla en del färg på avslut redan gett, beroende på hur tjockt objektet är målad. Detta innebär att du kan använda chrome färg på objekt som redan är silver, svart, rött eller andra färger.
Process

Chrome målning är mer som detaljer än vanlig målning. Du kommer att behöva måla utrustning, såsom en air brush, tillsammans med en mask för att skydda dig från rök. För att uppnå bästa resultat, täcker materialet med en mycket exakt, smidig lager av finish, med hjälp av flera basbeläggningar och en specialiserad glans som skapar en glas-mjuk konsistens. Denna yta är sedan noggrant tvättas med destillerat vatten för att avlägsna dammpartiklar och placeras i en ren miljö fri från ytterligare damm.

Själva målningen kan göras i flera steg. Du kan lägga till ett lager, vänta tills det torka och sedan bestämmer sig för att lägga till en annan. Ju fler lager av krom färg du använder, desto mer bakgrundsfärgen kommer att tvättas ut. Professionals säger att du bör använda mer än ett mycket tunt lager. När varje skikt torkar, kan du borsta bort lös färg korn innan nästa lager
Alternativ -. Förkromning
p Om du föredrar en mer autentisk approach, kan du välja att ha din bil professionellt kromad, en process som kallas förkromning. Detta görs endast till metall, och resultaten är avsedd att vara under den tid den del av fordonet. Förkromning är en mycket dyrare process än krom målning och kräver att du lämnar din bil med en professionell för upp till flera dagar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121018.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.