Hur Klipp & Buff Automotive Paint

Skapa en högblank glans på din bil tar mer än en hink och svamp. Kapning färgen --- processen att strippa bort en mikro-tunt lager av finish --- är nödvändigt att hålla den höga glans, showroom lysa intakt. Om du bara behöver måla en del av ditt fordon för att skapa en smidig, fabriken yta, skär fortfarande kommer att vara nödvändig. Kapning kan göras med en slipande kräm, för paint jobb som behöver extra arbete, slipning med våtslippapper kommer att bli nödvändigt. Saker du behöver
Rotary Ull Polermaskin
skära pad
Soft pustande pad
Sandpapper slipblock
Cutting förening
Polish /vax
Visa mer Instruktioner
Cutting Måla med sandpapper
1

Blötlägg sandpapper i en hink i minst 15 minuter, över natten är perfekt. Den tydliga coat finish från fabriken är tunn och kan lätt tas bort, använd 3000-grit sandpapper. För gör-det-själv måla jobb, 1200 - kan till 2000-grit sandpapper användas. (Sandpapper avsedd att sänkas ned i vatten utan att falla isär kan hittas på en bil butik.)
2

Rengör bilen från smuts och sot, låt torka helt. Om bilen är ren till att börja med, sedan spraya lätt med en slipning smörjmedel, torka sedan av med en mjuk, luddfri trasa.
3

Sand färgen i en back-och -återgående rörelse. Använd 1200-grit sandpapper först om det är en själv-lack, eller 3000-grit om det är en fabrik lack. Håll sandpapper våta genom imma med en sprutflaska eller slang. Undvik doppning av sandpapper i hinken, eftersom detta kommer att förorena pappret fortfarande i hinken. Skölj området med jämna mellanrum att kontrollera ditt arbete.
4

Upprepa med en 2000-grit sandpapper om du slipar en själv-målade området. Den finpapper gör färgen smidigare eftersom det tar bort grus linjerna från 1200-slippapper. När det är klart, kommer färgen att se tråkig och grumlig.
Buffing
5

Bifoga en ull polering huvud till din roterande polermaskin. Även mjuk, kommer en ull polerrondell skapar en hel del friktion på färgens yta. Prep dynan med en polering och slipning smörjmedel.
6

Applicera en skärande kräm eller förening till bilen. Buff med ullen motorhuven vid 1500 rpm. Buff ett litet område, cirka 2 meter-med-2-meter. Kontrollera för att se om färgen blir blank. Om inte, vrid upp farten ytterligare 100 rpm. Se också till att det nog skär grädde på plattan för att lämna en fet hinna. Om inte, arbetar du för torr.
7

Växla ull motorhuven för en skum putsdyna. Prep med en polering och slipning smörjmedel.
8

Applicera en liten mängd polering grädde till bilen. Fungerar det att använda en fram och återgående rörelse med bufferten satt vid 1300 rpm. Lätt tryck behövs för detta sista putsning steg. Hålla bufferten rörelse. Applicera mer polering grädde som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121534.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.