Skillnader mellan Car Wax & Car Polish

Även bland kunniga bilfantaster, kvarstår en kontrovers när det är lämpligt att tillämpa bilvax till bilen och när du bör använda bil polish. Och med ständigt förbättrade formler för både vax och polish, kanske vad som kan ha varit sant en gång i tiden vara mindre sant, eller inte sant alls, längre. Och för de ägare som vill ta hand om sina bilar, men är inte bilen nötter, för-och nackdelar med bilvax kontra bil polish kan bli ännu mer förvirrande. Heck, många människor är inte ens medvetna om att det finns en skillnad mellan de två. Bilvax

Bilvax är en icke-slipande beläggning oftast innehåller carnuba och andra vaxer. Den appliceras efter att tvätta bilen och torkar till en tunn, mjölkvit lagret när tillämpas korrekt och därefter torkas eller poleras bort. Vaxet fungerar som en klar, glänsande skyddande skikt mellan elementen och klarlack som har tillämpats över färgen på din bil. Den fyller i mycket liten (läs, mikroskopisk) gropar i klarlack och hjälper dem att lysa till nära-showroom ljusstyrka.
Bilpolish

Car polish oftast innehåller ett milt slipmedel som avlägsnar inte bara några av de svårare vägmaterial som kan skvätta på din bil som kemikalier, salt, tjära och insekter, men också en mycket, mycket tunna skikt av klarlack beroende på hur den tillämpas och bort. Så småningom kan det polska rensa bort klarlack själv och efter det kan börja ta bort färg som klarlack tillämpades för att skydda i första hand. Av denna anledning är det starkt rekommenderat att inte använda en elektrisk buffert vid tillämpningen polish. Istället applicera och ta bort för hand eller lämna det till proffs. Vissa polermedel innehåller teflon, så inte ens tänka på att göra ditt badkar återfå sin lyster med polish eftersom det är för halt.
När man använder vilken

Innan beslut fattas om att vaxa eller polera bilen, först tvätta bilen ordentligt och se till att den är torr. Sedan lätt köra fingrarna över färgen, känslan för grova fläckar eller förhöjda prickar. Om ytan är slät det betyder att du behöver bara använda vax och torka enligt tillverkarens anvisningar. Om du känner dig lite gupp eller ojämnheter, betyder det defekterna är under ytan och bilen behöver poleras enligt instruktionerna i den polska du har köpt.
Upp-och nedgångar

Vi har redan pratat om Nackdelen med polish. Om den används alltför ofta och felaktigt (särskilt med äldre bilar), kan det polera småningom bort klarlack, färg, och även underull. Om det blir så långt fram, kommer fordonet att behöva målas om. Men med tanke på den tekniska utvecklingen, polerar vissa innehåller så milda slipmedel eller polymerblandningar att skador på klarlack är minimal. Den största fördelen att polera är att det kommer att lysa mycket längre och vattnet fortsätter att pärla i upp till en year.Wax, å andra sidan, måste användas mycket oftare och kan faktiskt smälta om det blir varmt nog, särskilt på plana ytor, liksom taket och motorhuven, som är mest utsatt för solen. Addera Leery av polska? Prova Appleton lösningen.

Prova detta tips från Bob Appleton av Hewlett, New York, som var vänlig nog att dela den på en Internet-bil blogg. Det verkar inte finnas någon nackdel med detta trick. Efter tvättning och förbereda ytan och sedan applicera vax på bilen, fylla en strumpa halvvägs med majsstärkelse och knyta en knut på toppen av strumpan. Håll knut, lätt smacka stärkelsen bollen varje 18 inches eller så runt den vaxade ytan. Lätt gnugga pulvriserade resterna av majsstärkelse med en ren bomullstrasa. Majsstärkelse fungerar som juvelen rouge används för att polera glas. Avsluta genom spolning bilen utanför och du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121019.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.