Repade Paint Repair Tips

Repade färg är en realitet för alla förare. Kort för att lämna din bil parkerad i ett garage, kan du inte effektivt skydda din bil från repor. Parkeringsplats incidenter - och stenar kastades från andra fordon på motorvägen - gör det nödvändigt att veta hur man reparera repor. Detta ökar andrahandsvärdet på din bil, och hjälper till att hämma bildningen av skadliga rost. Typer av Repor

Helt ommålning en repa är inte alltid nödvändigt. Tillämpa färg till fel sorts scratch resulterar i en upphöjd klump av färg på ytan av fordonet, det är så ointressant som scratch. Titta noga på en repa, om du kan se metall, det kräver färg. Om tydlig top-coat är knäckt - men färgen nedan är intakt - den grunden kräver endast ett lager av klarlack touch-up. Om scratch bara missfärgas täckskiktet, är städning oftast tillräckligt.
Color Matching

Automotive färg appliceras med hjälp av en bas-rock och klarlack-system. Matcha färgen på din bil för att röra upp färgen fungerar inte nödvändigtvis. Du måste även köpa och använda touch-up klarlack. Underlåtenhet att göra detta resulterar i färgen på bättringsfärg vara flera nyanser av,. Reparationen - även skyddad från väder och vind - ser oftast lika illa som om man inte hade reparerat scratch alls
Sandpapper

Touch. -up paint är mycket tjockare än sprayfärg appliceras på fabriken. Penseldrag och uppsvällda områden i färgen jämnas med sandpapper. Låt färgen torka och sedan slipa lätt med 2000-grit vått och torrt sandpapper och lite vatten. Låt vattnet torka. Sand igen när du har installerat den klara top-coat. Detta förhindrar uppsvällda utseendet på bättringsfärg, och eliminerar penseldragen.
Buffing

Slipa touch-up klarlack tills är är även med omgivande klarlack. Buff plats, använd en buffert med scratch-remover kräm appliceras på putsdyna. En ren trasa räcker om du saknar en buffert.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121970.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.