Problem med Cragar Fälgar Rost

Cragar fälgar är ett populärt komplement till många amerikanska muskel bilar. En av de mest välkända Cragar hjul är Cragar S /S, vilket är ovanligt i som kombinerar en stål fälg med en legering centrum. På grund av användningen av ett stål fälg emellertid Cragar S /S hjul är mer mottagliga för rost än en all-legering hjulet. Orsaker

Rost orsakas av fukt som fastnar på hjulet ytan, särskilt i hörnen och sprickor där fälgen och hjulcentrum förenas och där smuts kan bygga upp och förhindra att fukt från indunstning. Så småningom börjar fukten att korrodera och rost metall, orsakar rostskador och fjällning. Rost kan förstöra ett hjul om de lämnas på ytan för länge.
Solution
p Om rost visas på hjulen, kan det oftast tas bort med en liten armbåge fett . Först, skölj hjulen med en högtryckstvätt eller en slang för att ge dig en god uppfattning om var de rostar är belägna. Applicera en rust remover som Naval Jelly till rost. Torka rostborttagare bort med en trasa och /eller stålull. Sedan använder du en borrmaskin med en stålborste fäst, en vinkelslip med en tråd hjul eller ens stålull för att ta bort rost. När rost och hjulet är ner till ren metall, har du två val: Om de var ursprungligen kromad, har hjulen rechromed att återställa sin yta eller helt enkelt måla om dem. Om du ska ha dem rechromed, måste du hitta en seriös butik som kan krom plattan hjul. Om du ska måla dem, använda en bra primer och flera lager av sprayfärg.
Prevention
p Om du har en uppsättning Cragar fälgar som har inte rostat och vill hindra dem från att rosta, ska hjulen tvättas och rengöras regelbundet. Skölj hjulen med en makt bricka eller en slang. Om möjligt, höja fordonet så att du kan komma åt baksidan av hjulet och rengör det området också. Använd en mjuk borste hjul rengöring och tvätta hjulet ordentligt. Skölj hjulet med slangen och sedan torka den med en frottéhandduk. Skydda målgång i hjulen med en hög kvalitet, icke-slipande bilvax appliceras med en frottéhandduk. Försök att rengöra hjulen på en varm, torr dag och låt bilen sitta i solen efter uppgifter om hjulen så att hjulen kan torka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121333.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.