Hur att måla Clearcoat

bilens lack skyddas av ett lager av färglös färg som kallas "klarlack." Över tid kan denna klarlack avta, även i små fläckar, lämna din färg exponeras för solen. Om du upptäcker plåstren tidigt, kanske du kan måla om klarlack bara. Om klarlack har varit avstängd så länge att basfärgen är blek eller skadad, har du en hel del mer arbete att göra. Att ha en professionell Refinish bilen är bäst om du har små bilar erfarenhet målning. Saker du behöver
Sandpapper - 2000 och 400 grit
Sprayflaska med vatten
Grinder och slipskiva
Tarp
Maskeringstejp
uretanprimer
uretanfärg
Klarlack
Visa fler instruktioner
Tidig upptäckt
1

Slipa området där klarlack är borta. Våtslipning fungerar bäst, vilket innebär spraya en dimma av vatten från en sprayflaska på ytan och gnugga det med 2000 sandpapper. Om du inte behöver ta bort all färg, hoppa till steg 2.
2

skala bort färgen ner till plåten om färgen i sig har bleknat eller på annat sätt skadats på grund av solexponering. I så fall kan du behöva en effekt slipmaskin med en slipskivan. Beroende på hur många ställen har skadat färg, kan du vara bättre att ta bort hela panelens färg.
3

Täck alla närliggande delar av bilen som du inte vill att få måla på. Detta kommer att omfatta windows och samtliga inredningsdetaljer som inte redan är målade. Använd tarp eller gamla handdukar för stora områden och maskeringstejp för mindre.
4

Applicera ett lager uretanprimer till ytan om man fråntagen den till plåten. Blockera denna primer efter att tillämpa den genom att köra 400 grit sandpapper virad runt ett styvt block över det.
5

Måla över primade området, gör ditt bästa för att undvika att måla över de områden som fortfarande har färg på dem , om du täckte resten av ytan, är detta ett mindre problem. Applicera minst två rockar i jämna slag, väntar 30 till 90 minuter mellan lagren - det kan variera beroende på färg. Du bör vänta över natten efter att tillämpa den sista pälsen.
6

Ansök minst tre lager av klarlack över ytan, vänta 15 minuter mellan lagren. Du bör låta klarlack härda över natten innan du vaxa eller polera bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121167.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.