Auto Headlight Detailing Tips

Strålkastarna på de flesta bilar kan bli grumlig, tråkig och gult med tiden. Detta är resultatet av oxidationen bygga upp på ytan av strålkastarna. Detta inte bara gör att bilen ser smutsig, men kan också göra ljuset skiner från glödlamporna tråkig och svag i utseende. Det finns sätt att rengöra strålkastarna utan att spendera hundratals dollar på en ny uppsättning. Hemlagad Metoder

För nyare strålkastare med en liten mängd av oxidation, kanske du kan rengöra dem med produkter från ditt hem. Starta processen genom att tvätta och skölja strålkastarna med biltvätt tvål. Låt dem torka helt. Om tvätta dem inte hjälpte, gnugga ytan med vanlig tandkräm. Använd en torr trasa för att gnugga pastan i små cirkelrörelser. Den lilla mängden korn i tandkrämen kan ibland ta bort lätt oxidation. Skölj med vatten när du använder en trasa för att rengöra tandkrämen från strålkastarna. Du kan behöva tvätta strålkastare igen med biltvätt tvål och vatten.
Djuprengöring
p Om din strålkastare har tunga oxidation, kommer de att behöva en mycket mer intensiv rengöring . Rengör strålkastarna med tvål och vatten. Place maskeringstejp runt kanterna på den målade ytan runt strålkastarna så färgen inte är skadad. Använd 600-grit sandpapper och vatten till sand strålkastarna. Håll sandpapper blöt hela tiden du slipar. När strålkastarna slipas, dem sand igen med 900-grit sandpapper, med vatten igen. Efter detta steg, flytta till sista slipningen etappen av 1200-grit sandpapper och vatten. Sand strålkastarna helt, lämnar inga områden glänsande. Hela lins strålkastare bör vara matt efter du är klar slipning.

Applicera plast polish (finns på bil-eller järnaffär) till linsen med en microfiber handduk. Detta steg tar bort de små repor kvar av 1200-grit sandpapper. Efter detta steg, torka strålkastarglasen med plastlins renare. Detta tar bort polish och avslöjar en helt tydlig strålkastare.
Sealer

Oavsett hur mycket oxidation var på strålkastarna, när de väl har rengjorts, de behöver skyddas. Varje fordonsindustrin leverans butik kommer att ha en plast UV sealer. Applicera sealer med en bomullsduk och låt det torka. Detta skapar en skyddande, men tydlig, film över strålkastarna och förhindrar framtida oxidation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121079.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.