Hur mycket färg tar det att måla en bil?

Mängden färg som du behöver för att köpa och använda för att måla din bil varierar kraftigt, beroende på många faktorer. Om du vet vad du gör eller är en professionell, kommer det att ta ungefär hälften så om du gör detta för första gången. Måla för bilar kommer i förväg uppmätta mängder, vanligen i pints, halva gallon och liter. Kom ihåg att det alltid är säkrare att köpa mer än du behöver om du aldrig har målat en bil innan, i händelse av fix-ups och extra kappor. Färger inte använda
p Det finns många färger att inte använda när man beslutar hur man målar ditt fordon. Först av allt, kommer sprayfärg eller annan färg som kommer i liknande burkar kräver enorma mängder, och kommer inte att förse dig med en slät, jämn utseende. Det skulle ta ca 30-40 burkar för att tillämpa ett lager. När beslut fattas om färger, tänk på att metallicfärger inte sprids så jämnt eller täcker såväl som icke-metalliska nyanser. Akryl och emalj är populära val, men plast nyanser rekommenderas inte. Prata med din mekaniker om fabrikat, modell och år av din bil kan hjälpa avgöra vilken typ av färg att köpa också, som vissa bilar fungerar bättre än andra med härdare eller färger uretan.
Förbereda Måla

Innan målning, börjar med en primer. Paint måste minskas och skär med en grundfärg innan du går på ett fordon. Regeln är i princip att skära två liter baslack per gallon färgad färg. Det är viktigt att förstå hur man kan applicera färgen på din bil beroende på färg, konsistens och stil av färgen. Om du täcker upp svart färg med vit färg, kommer det att ta flera rockar och mer precision än säger, täcker upp vit färg med svart färg. För ett tredje skikt när man målar fordonet, är det rekommenderat att kombinera detta skikt av färg med en klarlack för att ge ett blankt utseende till färgen. Regeln att denna ansökan är ca 2 liter klarlack per gallon färgat målar.
Mid-Size Fordon Till Salu

en medelstor bil kan ta en professionell om 3 liter färg att måla. Om du är oerfaren, skulle två eller tre lager färg på en bil kräver att du använder cirka en gallon. Detta kommer att ta en extra mängd färg som du ska köpa i förväg. Om du målar din bil samma färg, en gallon till en gallon och en halv ska fungera. Om du målar bilen en annan färg, då är det bäst att gå med en gallon och en halv till 2 liter. Du kommer att behöva mer färg om du målar dörrposter, under huven och bakluckan. Dessutom, om du lägger färgen i en spray mekanism, såsom en airbrush, kommer det att skapa dubbelt så mycket färg.
Stora Fordon Till Salu

Måla en stor lastbil eller bil skulle ta en professionell om sex till sju liter färg. Om du är oerfaren, skulle två eller tre lager färg på en bil kräver ungefär två liter. Om du målar din bil samma färg, bör 2 liter fungera. Om du målar bilen en annan färg, då är det bäst att gå med en 2 till 2 1/2gallons. Du kommer att behöva mer färg om du målar dörrposter, under huven och bakluckan. Dessutom, om du lägger färgen i en spray mekanism, såsom en airbrush, kommer det att skapa dubbelt så mycket färg.
Överväganden

alltid titta för överdriven uppbyggnad om du använder mer än två eller tre lager färg, eftersom detta kan leda till slöhet, chipping eller peeling om den inte vårdas på rätt sätt. Om du målar din bil och det har inte ens täckning, är det enda sättet att fixa detta tyvärr ganska mycket måla hela fordonet. Kom ihåg att ju mer färg minskas, desto mindre tjockt det kommer att bli, därför mindre kommer det att gömma sig och glänsa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/120950.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.