Hur man tar bort en oljebaserad Stain Från Billack

Fläckar på din bil är aldrig vacker, men oljebaserade fläckar är särskilt besvärande. De kan allvarligt skada din lack, och de kan vara mycket svåra att få bort. Eftersom olja och vatten inte blandas, kommer tvätta fläckarna nästan aldrig fungerar av sig själv. Du kommer att behöva leta efter andra lösningar på att få dessa oljefläckar av din lack så snart som möjligt. Saker du behöver
Microfiber handdukar
Bil tvål
Vatten kommenterar: Mineral sprit
Tjära och bug remover
Bromsrengöringsmedel
Bilvax
Visa fler instruktioner
1

Håll bilen parkerad i skuggan och se till att ytan är coolt. Detta hjälper till att skydda den klarlack som täcker billack, eftersom det kan mjukna i värmen och kunde vara rensat bort som du rengör ytan. Torka bort så mycket av fläcken som du kan med en mjuk trasa.
2

Tvätta bilens hela ytan med tvål och vatten, med bil tvål och en mjuk svamp och låt det torka ordentligt. Detta kan inte rengöra oljefläckar bort, men det kommer att ta bort all annan smuts från ytan så att du sedan kan fokusera på fläcken.
3

Ansök sprit till både det färgade området och en microfiber handduk och skrubba området med handduken. Detta kommer åtminstone att mjuka upp de fläckar om det inte tar bort dem. Skölj bort all sprit och torka området innan du försöker något annat.
4

Byt till tjära och bug remover för de tuffaste fläckar, tillämpa det på en oanvänd trasa och sedan gnugga det på ytan. Om tjära /bug remover är inte tillgänglig, prova bromsrengöringsmedel, men var försiktig om du söker detta ämne till en ny lack. Använd ett icke-klorerat rengöringsmedel.
5

Rengör och tvätta bilen en sista gång och torka den fullständigt. Applicera ett nytt lager vax på ytan, eftersom oljan kommer att ha tagit bort alla original vax från ytan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121148.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.