Förhindra att sol, vind och väder Skador på en bil

Om du parkera din bil i ett garage, är den tid det färdas på väg eller sitter i en parkeringsplats nog att bära ner den målade ytan på en mycket kort period. Om du istället väljer att ta bättre hand om din bil och få 10 år eller mer av färgen, finns det några enkla om inte enkla steg att följa. Tanken är att belägga färg med en tunn film som ger UV-skydd och motstå repor och vatteninträngning. Saker du behöver Billiga 2-gallon plast bucketHoseSpray nozzleSpongesSponge med no-scratch skrubbning yta (tillval) Bomull tyg (100 procent bomull trasor lämpar) Carwash formulaLiquid Glas (eller jämförbar klarlack beskyddare)
Show Mer Instruktioner
1

Välj en dag att arbeta på din bil som är minst 60 grader och soligt. De bästa temperaturer är i mitten av 70-talet till mitten av 80-talet så att metallen inte blir för varmt. För bästa resultat, är två gånger per år bäst att utföra denna behandling, och den bästa tiden är hösten och våren --- när du är sannolikt att hitta måttliga temperaturer och soliga himmel.
2

försiktigt tvätta din bil med ett milt rengöringsmedel utvecklat för bil bruk. Spendera mycket tid att tvätta bilen så att du tar bort all smuts, vax, tjära, sot, fett eller något annat som kan samla på färgen. Var särskilt uppmärksam på de ytor på botten av dörrarna och vipparmar där däcken har stänkte upp materia från vägen. Försök att ta bort all materia med svampen. Om du fortsätter att arbeta på det, kommer du brukar lyckas, men om du inte kan få allt utanför, använd no-scratch skura svamp, men använder det sparsamt.
3

Låt bilen torka innan behandlingen. Torka den med bomull trasor kommer att påskynda processen, men se till att vatten inte samlas i strålkastarna, dörrhandtag och stötfångare som väter din ansökan trasa eller rulla ned över färgen medan du tillämpar flytande behandlingen.

4

Vik om en 1-fot fyrkantig bit bomullstyg (bomull T-shirt fungerar bra) i en kvadrat om storleken på din handflata, häll sedan en liten mängd av den flytande glas (eller likvärdig behandling ) - ungefär storleken av ett mynt -. på ett hörn av trasan
5

Applicera ett tunt jämnt lager med hjälp av en fram och tillbaka rörelse i små områden om en kvadratmeter i storlek. Var noga med att inte överlappa kanterna på rutorna, men se till att du täcker hela ytan. Undvik att röra vid något porös yta med behandlingen, inklusive plast eller gummi gjutning eller annan yta. Få en ren trasa när den du använder börjar kännas lite blöt.
6

Låt behandlingen torka 20 till 30 minuter. Det kommer att vara finkornig vit när den är redo att poleras.
7

Med mjuk, ren bomull material, polera hela ytan tills den är ren och glänsande genom ett lätt tryck och bara försöker ta bort pudrig film. Ansökan är inte beroende av polering.
8

Applicera ett andra skikt efter 2 timmar i solen för maximalt resultat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/120934.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.