Om Clear Coat

Nya bilar är oftast så blank att man ibland undrar bara vad som gör färgen så glansigt och till synes flawless.As tiden går, kan de flesta fordon hävdar att perfekt finish, om den sköts ordentligt, men vissa fordon " fullföljande verkar tona ut och bli dull.Few människor inser att ta hand om sina klarlack yta är av största vikt att hålla den glänsande glans. Identifiering

Vehicle färg är vanligen en blandning av olika ingredienser, som inkluderar bär medel, hartser, tillsatser, bindemedel och fyllmedel. Klarlack är inget annat än en färg som inte har någon pigment eller färg. Färger som klassificeras som icke-klarlack är inget annat än klarlack färger där färgen har lagts.

Idag cirka 95 procent av alla tillverkade fordon kommer ut ur fabriken med en tydlig coat finish tillämpas på dem.
Funktion

Klarlack också ibland till som två-stegs färgsystem. De är i grunden en klar harts skikt som appliceras på toppen av det pigmenterade hartset. Tillämpningen av den klarlack är att skydda basen skikt av färgen.

Klarlack håller själva lack från att repas eller skadas. Det hjälper också att skydda lacken från att bli oxiderade och tråkig.

Även om det verkar som en skyddande beläggning, klarlacker fortfarande måste upprätthållas för att fortsätta att fungera korrekt.

Överväganden

klarlack finish är hårdare än vanlig färg ytor. De är också mer motståndskraftiga mot oxidation än deras emalj och lack motsvarigheter, men de är fortfarande mottagliga för det och skrapa ganska lätt.

Grund av detta, bör hårda slipande produkter såsom polering och gnugga föreningen inte användas på en klarlack finish.Though de fungerar som skyddsmedel, kan klarlack finish oxidera fortfarande. Det är inte en vanlig företeelse, dock. Addera Missuppfattningar

Även om du ibland höra att klarlack finish inte behöver vaxas för att behålla sin glänsande utseende, detta är helt enkelt inte sant. Klarlacker behöver regelbundet vaxas för att bibehålla deras utseende. Klarlack färger är inte på något sätt underhållsfri.

Klarlack också också mycket mottagliga för virvel märken och repor.
Varning

Detailing och lackering yrkesverksamma måste hänga med teknik utvecklas när det gäller bilvårdsprodukter och ytbeläggningar. Om de faller bakom på teknik, de är benägna att göra misstag som kan påverka utseendet på din vehicle.Before tillåter någon detaljer eller lackering arbete att göra på din bil, kontrollera att du frågar dem vad slags produkter de använder och om eller inte de är säkra för fordon med klarlack finish.

Gör din egen forskning för att hitta de bästa produkterna för klarlack finish. Det finns många olika produkter för klarlacker på marknaden idag. Även om du inte gör ditt eget fordon detaljer, är det bra att veta vilka produkter som är klarlack vänliga, så du kan jämföra vad din detalj eller Body Shop använder mot de bästa produkterna på marknaden.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/120937.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.