Hur att återställa den ursprungliga glans till GM Aluminium fälgar

GM aluminiumhjul ser bra ut när de är nya, men så småningom vardagens slitage gör dem ser skamfilat, fläckig eller gul. GM aluminiumfälgar har också ett tydligt skyddande ytskikt över dem som slits ut med tiden. Aluminium är en mjukare metall än rostfritt stål, krom och andra material hjul, så det är svårare att hålla rena och ser ut som ny. Återställa den ursprungliga glans till GM aluminiumfälgar för att få dem att se ut som ny. Saker du behöver
400-grit sandpapper
800-grit sandpapper
1200-grit sandpapper
Vatten
Klarlack sprayfärg
Visa fler instruktioner

1

Sand hjulen med 400-slippapper. Sand alla områden på ytan av hjulet tills all korrosion och missfärgning är borta. Om den röda GM symbolen är fortfarande i mitten av hjulet och du vill behålla det där, tejpa plats maskering över bokstäverna innan slipning.
2

Gå över ytan av hjulet igen, men använder 800-slippapper. Håll sandpapper blöt genom att köra en vattenslang över ratten medan slipning eller kontinuerligt doppa sandpapper i vatten. Detta håller slipdamm från att bygga upp och orsakar repor på hjulet. Den 800-grit sandpapper tar bort djupare repor som gjorts av 400-grit sandpapper.
3

Slipa ytan en sista gång med 1200-grit sandpapper och vatten. Håll sandpapper blöt hela tiden. 1200-slippapper bort alla repor från någon tidigare sandpapper och jämnar till ytan av hjulet. Skölj hjulet och låt den torka ordentligt.
4

Spray tre tunna lager av klarlack måla över GM hjulet. Detta ger tillbaka glans och ger skydd precis som originalet finish. Hjulen ska se ut som de gjorde rätt av utställningslokalen golvet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121686.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.