Hur Detail en bil

Även om du inte förbereder för en speciell händelse, beskriver din egen bil kan vara en givande upplevelse. Du kommer också att spara pengar och kan även komma ut framåt genom att upptäcka en guldgruva av förändring samma storlek som i soffan. Här är några tips om hur du kommer igång. Saker du behöver
Klädsel Cleaner Review Car tvål
mjuka trasor, gamla kläder eller ett sämskskinn
matta fläcken renare beskyddare
yta för vinyl och läder ytor
Bomullsswabs
Dammsugare med flera bilagor
Glass Cleaner Review Små penslar som penslar och tandborstar
Bilvax
Visa fler instruktioner
Detailing Inside
1

Dammsug mattor och golvmattor grundligt.
2

Ta bort mattan och golv fläckar matta orsakade av läsk eller kaffe du spillde när du träffar den farthinder. Använd antingen en mild tvållösning eller en kommersiell fläckborttagningsmedel. Om det behövs, använd en borste för att ta bort den klibbiga fråga som du inte kan och inte vill identifiera.
3

Rengör klädseln på samma sätt som du rengöras mattan. Om du använder en kommersiell fläckborttagningsmedel, se till att det är lämpligt för klädseln. Förstöra dina dyra lädersäten med en alltför sträng lösningsmedel kan orsaka en hel del skador.
4

Rengör all smuts från dörrposten, försiktigt torka med en tvållösning och en trasa. För de skärpta områden och mindre delar, kan du behöva använda en liten borste eller en bomullspinne.
5

Rengör insidan av dörren med en tvållösning och en mjuk trasa. För dessa områden täckt med tunga, slemmiga, fula muck, kan en kommersiell rengöringsvätska behövas. Eftersom vissa dörrar inredning har dumma och onödiga ornament, bomullspinnar eller en tandborste kan behövas för att avsluta reningsprocessen. Använd en mjuk trasa för att torka dörren.
6

Rengör de inre fönster med en kommersiell fönster rengöringsvätska.
7

Rengör kolonnen ratten med tvållösning, bomullspinnar, och tandborste. Både ratten och rattstången skall sedan täckas med en spray-on ytan protectant
8

Rengör instrumentbrädan och mittkonsolen med tvål trasa -. Kan du behöva använda bomullspinnar och tandborste.
Detailing utsidan
9

Tvätta bilen i sektioner. En typisk bil kan tvättas i fem avsnitt.
10

Använd ett rengöringsmedel som gjorts speciellt för bilar så att du inte skada ytan. En mjuk tvätt trasa eller sämskskinn bör också användas. Den mängd vatten som används under processen bör vara generös, och om du använder en hink med vatten och inte en slang, när vattnet blir måttligt smutsigt, ska det ändras.
11

Skölj bilen efter tvätt. Detta tar bort tvättmedel från att sitta på färgen och främjar oxidation. Torka bilen noggrant med de mjukaste handdukar som du kan hitta.
12

Rengör fälgar och däck separat från resten av bilen. Hjul och däck kan vara ganska smutsig och täckt med bromsbelägg damm, en tyngre tvättmedel speciellt för fälgar och däck kan behövas. Det finns ett antal produkter däck behandling på marknaden. De kräver också mer tid, och detta bryter upp rytmen i tvätten, vilket eventuellt skulle kunna leda till torkning av tvättmedel på utsidorna av bilen.
13

Wax din bil med hjälp av en polish med en högt Carnauba innehåll. Flytande och klistra vaxer är överlägsna tunnare spray-on vaxer. En tillämpning av vax är tillräcklig. Överskott vax ska avlägsnas med en mycket mjuk trasa.
14

Rengör utsidan glaset med en fluid fönsterputsning. Tidningen gör ett bra jobb med polering glas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/120861.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.