Hur man använder en Automotive färg spruta

En bil färg spruta använder tryckluft och en intern mixer i sprutan för att blanda och finfördela färgen. Paint tvingas sedan ut en justerbar spets av sprutan och anbringas på karosseriet. Det finns åtminstone två populära konfigurationer av billack sprutor. Den vanligaste modellen spruta består av en kopp fäst under pistolen och kallas för en "sugande" spruta. Den andra har färgen koppen sitter fast på ovansidan av pistolen och refereras till som en "gravitationsmatning" spruta. Den typ av bil som används spruta är en smaksak, båda i grunden fungerar på samma. Saker du behöver
Automotive färg spruta
Automotive måla tratt-filter
Paint spruta rengöringsborstar
Visa fler instruktioner
1

Inspektera munstycke sprutan för att säkerställa att den är ren och har inga hinder. Detta är viktigt eftersom även den minsta mängden skräp eller torkad färg som kan komma i kontakt med munstycket kan förvanska sprutmönstret och orsaka körs i färgen.
2

Ta bort bulten mixer justering och skaft från sprutan genom att vrida om ställskruven på baksidan av färg spruta i en moturs position tills det kommer ut ur sprutan. Inspektera och rengör stammen för att ta bort all torkad färg eller smuts för att säkerställa blandningskammaren fungerar korrekt. Addera 3

titta ner i tunnan av färg spruta och inspektera den för eventuella tecken på skräp eller skräp. Rengör pipan av färg spruta med en rund borste.
4

ihop färg spruta genom att sätta bulten mixer justering och stammen och vrida det medurs tills det tar stopp. Sedan tillbaka justeringen hejda ut genom att vrida det moturs två hela varv.
5

Fyll färgen cup med väl blandade färgen skall sprutas genom att hälla det genom ett färgfilter-tratt att sila några stora klumpar eller skräp som kan ha funnit sin väg in i färgen. När fylld med färg, fäster färgen cup till fordonsindustrin färg spruta.
6

Ställ regulatorn kompressor 45-50 kg. lufttryck. Plan för att justera och justera detta lufttryck när man försöker att bestämma den bästa sprutmönstret för applikationen. Varje färg och färg spruta kommer att kräva lite olika luft inställningar baserade på användarens preferenser, applikation, miljö, etc.
7

Välj en bit av panelplatta eller något område för att testa färg spruta för att fin tune. Sprayen kan justeras genom att vrida på munstycksspetsen 90 grader i endera riktningen. Den mängd färg tvingas genom munstycket kan ökas genom att backa ut om anpassningen biandaren bult. Skruva justeringsskruven inåt för att minska mängden färg pressas genom sprutan.
8

Öka luften inställningen tryckregulatorn på kompressorn om luftflödet är otillräckligt. Likaså om det är för mycket luft, minskar lufttrycket vid kompressorns regulatorn. När fordonsindustrin färg spruta är finjusteras utifrån aktörernas preferenser, ansökan, och färgen är sprutan klar att användas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121498.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.