Flygplan målningteknik

Måla ett flygplan är en komplex uppgift. Få gör-det-självare att ta itu med det på grund av specialiserad utrustning och material som krävs för att göra jobbet på rätt sätt. Måla ett flygplan felaktigt kan också ha skadliga effekter på dess prestanda. Låt oss titta på de tekniker och utrustning som krävs för att slutföra ett jobb flygplan färg. Om man målar
målning

Flygplan sker i en ren miljö med god ventilation, oftast stängt från omgivningen på grund av de kemiska ångor som kommer att släppas. Stora flygplan är målade i speciellt utformade hangarer, mindre flygplan i målerier som liknar en bil "sprutbox." I båda fallen, målare kräver skyddsutrustning för att förhindra exponering för skadliga ångor från olika kemikalier som krävs.
Strippa

Det första steget i att måla ett luftfartyg att avlägsna befintliga yta ner till ren metall. Nya tekniker såsom torr-is blästring gör inbrytningar, men kemiska strippor är det vanliga valet. Skyddsutrustning - handskar, skyddsglasögon och en respirator - är särskilt viktigt för detta steg. Alla kemikalier som kan äta igenom lager av gammal färg kommer att göra samma sak mot mänsklig hud. En annan faktor är omhändertagande. Flera liter strippa kommer att användas för ännu ett litet flygplan, på många platser kommer det att betraktas som farligt avfall En grundlig inspektion av
Inspektion

. flygplan ska utföras av en legitimerad mekaniker efter den gamla finishen avlägsnas. Sprickor, lösa nitar och andra skador som gömde sig under gammal färg får synas nu. Reparera eventuella defekter innan tillämpningen av en ny finish.
Tillämpa nya Finish

ny finish är en tvåstegsprocess. Primer appliceras först, följt av topplack. Standarden primer för flygplan applikationer är zink-kromat. Typisk applikation är med pistolen. En kompressor som kan tillhandahålla en konstant tillförsel av luft vid rätt tryck är nödvändigt, och naturligtvis, sprutpistolen. Flera skikt vanligen tillämpas, hänsyn till detta när de köper grundfärg och måla eftersom matchande färger kan vara en utmaning om mer färg köps efter jobbet påbörjas. Varje striping eller annan detalj kommer att tillämpas efter grundfärgen har torkat helt. Använd material kvalitet maskering för att skydda lacken. Ett flygplan har portar installerade i huden för att tillåta luft utifrån att komma in i instrumentsystem. Dessa ger luften som en referens lufttryck för instrumenten. En målare måste vara mycket noga med att inte täcka över eller förorena dessa, eller viktiga instrument kan sättas ur funktion.
Tillämpliga förordningar

Måla ett luftfartyg anses ett underhåll händelse, som måste registreras i loggbok för luftfartyget per Federal Aviation förordning (FAR) Del 43. Endast FAA-certifierade mekaniker kan göra detta. Alla civila flygplan i USA är skyldiga att ha registreringsbeteckningarna tillämpas på deras exteriör i enlighet med FAR del 45. Statliga och lokala föreskrifter kan reglera användning och bortskaffande av färger och kemikalier som används i processen. Bekanta dig med dessa innan du försöker måla ett flygplan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121117.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.