Hur Avbryt en försäkringsskada

Försäkringsbolagen betalar ut mer än $ 150 miljarder dollar per år i anspråk, enligt den Insurance Information Institute. Men det finns situationer då en enskild företagare väljer att ta hand om ett problem på egen hand eller direkt med den andra parten i stället låta försäkringsbolaget att hantera kostnaderna. Försäkringspremien på politiken kan komma att öka om det visar sig att skadan var ditt fel. Du kanske vill acceptera en direkt ersättning från den andra parten eller om du bara vill släppa fallet. Oavsett anledning, måste du följa vissa rutiner för att avbryta påståendet. Instruktioner
1

Ring försäkringsbolaget. Be för skadeavdelning. Om du känner till namnet och antalet justeraren tilldelats din ansökan, kontakta honom direkt.
2

Identifiera dig med ditt fullständiga namn, händelsen datum, ditt påstående nummer, och polisanmälan numret, om tillämpligt.
3

Förklara för skaderegleringsrepresentanten varför du behöver avbryta fordran, om bad. Detta kan bero på ett missförstånd, bosättning från den andra parten, eller någon annan orsak. Du behöver inte vara detaljerade eller berätta en lång historia --- bara ge en allmän orsak. Du kan behöva lämna denna information skriftligen.
4

Fråga justeraren eller skaderegleringsrepresentanten att avsluta ärendet. Försäkra henne om att du kommer att stänga alla öppna rättsfall som rör fordran, om tillämpligt, och tillhandahålla all pappersarbete att bevisa att detta är fallet. Om du lämnat in en civil påståenden fall, kan du ringa tingsnotarie att avsluta ärendet "utan att det påverkar", vilket innebär att du kommer att kunna återuppta ärendet om uppgörelsen mellan dig och den andra parten inte panorera ut.

5

Ta hand om skadorna mellan dig och den andra parten, om det är det avtalet. Håll kontakten med den person du söker ersättning från regelbundet för att försäkra att du får din betalning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94060.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.