Hur man handskas med en skaderegleraren

När din egendom skadas i en olycka eller olycka förlust, det finns många saker att gå igenom ditt sinne. Dina första tankar kan omfatta "kan eller bör jag använda fastigheten med dessa skador?" eller "Det här är det sista jag behöver just nu!" Men mest av allt du vill veta vem som ska betala för skadorna och när. Huruvida olyckan var ditt fel eller inte, du kommer förmodligen att behöva komma i kontakt med en skaderegleraren att få ersättning för skadorna. Instruktioner
1

Lämna din egendom precis som det var när olyckan eller olyckan inträffat. Försök inte att göra reparationer på egen hand, eftersom detta skulle kunna minska det belopp som skaderegleraren beslutar är nödvändiga för att få din egendom tillbaka till 100 procent. Du kan göra en hemmagjord reparation som hamnar orsakar problem för din egendom i framtiden som du aldrig kommer att få ersättning för, så lämna allt till proffs.
2

Ring för att tala med skaderegleraren att ställa in ett möte. Om justeraren inte komma tillbaka till dig i god tid efter upprepade försök på slutet, ringa och be att få tala med en chef.
3

Gör det enkelt för justeraren till hitta din egendom och inspektera allt säkert, om skaderegleraren kommer till ditt hem eller företag för att utvärdera en fordran. Om du ska till en skaderegleraren läge med en bil anspråk, ta en vän med dig som vittne (i själva verket, du alltid vill ha en kompis närvarande när bilen håller på att utvärderas av en justering, även om det är på din hem). Ankomst till din utnämning med justeraren 10 minuter tidigt så att du kan få bekväm med butiken, se över din bil igen, och se andra kunder som handlar med tampar. På så sätt kommer du att ha en uppfattning om vad som väntar från processen.
4

Var hjärtlig och skaka justeraren hand när han anländer. Då kan du få rätt till den punkt, förklara vad som hände i olyckan och vad som var skadad. Vara fast och även i tonen, inte blir animerad, arg eller orimligt. Påpeka alla detaljerna av skadan. Om detta är en bil anspråk, öppna huven och bakluckan om det behövs för att få en bättre titt på problemen. Notera eventuella problem du har som kan vara ett problem i framtiden, till exempel, om din bil har främre skador låt justeraren vet att du vill vara säker på att kylaren är okej. För ett hem fordran, om du är orolig brädorna eller stiftelse efter en brand eller annan olycka förlust, sedan göra det klart för justeringsskruven så att han kan undersöka situationen närmare.
5

Var tyst och låta justeraren att göra hennes bestämningar när du har gjort ditt fall. Den justering kommer att behöva ett par minuter att lista allt och köra siffror genom hennes system eller uppskattning bok.
6

Lyssna till justerare. Han brukar säga det belopp som han tror att du är skyldig att ta din egendom tillbaka till sitt ursprungliga skick (som det var före olyckan eller skadade). Om du inte håller med det belopp, kan du förklara varför i ett försök att få honom att ändra beslutet, men det är inte troligt att skaderegleraren kommer att ge dig mer pengar baserat på dina personliga påståenden. Du kan behöva anlita en tredje part professionell att korrekt bestrida justeraren beslut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94037.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.