Hur man rapporterar en bilolycka till ett försäkringsbolag

En bilolycka är en huvudvärk för alla inblandade parter. För att säkerställa att du får den ersättning som betalas till dig för en sådan händelse, är det viktigt att kontakta ditt försäkringsbolag och rapportera händelsen. Medan du har möjlighet att inte rapportera olyckan och förhandla direkt med den andra parten, riskerar du inte att kompenseras för eventuella skador åsamkas dig. Rapportering händelsen till ditt försäkringsbolag på ett snabbt och lämpligt sätt kan se till att din ansökan hanteras korrekt. Instruktioner
1

Vänta tills du är lugn och trygg innan rapportera olyckan. Även om det är viktigt att rapportera olyckan så snart som möjligt, är det också nödvändigt att ta hand om dig själv innan du kontaktar försäkringsbolaget. När en olycka inträffar, kan du skada dig, emotionell eller på annat sätt oförmögen att ge en korrekt beskrivning av vad som hände. När du har samlat själv, fick all nödvändig medicinsk behandling och kan tydligt minnas vad som hände, är du redo att rapportera olyckan.
2

Ring ditt försäkringsbolag olycka nummer betänkande telefon. Detta nummer kan vanligtvis hittas på din försäkring kort. Du kan också hitta den på dina faktureringar och policydokument. Addera 3

Informera representant som du behöver för att rapportera en olycka. Lugnt och tydligt beskriva olyckan från början. Försök att vara objektiv när du förklara vad som hände. Ge extra detaljer som representant begär dem. Du bör ge den tid på dygnet, väder och plats för olyckan. Du kommer också att behöva beskriva vad bilen gjorde och vad som hände för att orsaka olyckan.
4

Ange eventuella kompletterande dokumentation som ditt försäkringsbolag kan behöva. De kan begära kopior av en polisrapport eller en tid när en skaderegleraren kan inspektera skador på bilen. Ju mer vänskapligt och tid du kan vara med dessa ansökningar, desto snabbare fordran kan lösas.
5

avvakta resultaten av undersökningen. Din skaderegleraren kommer att informera dig som bestämdes vara fel för olyckan, samt vad nästa steg är. Hålla nära kontakt med din skadereglerare under processen eftersom de kan ge dig detaljerad information om din ansökan, samt råd om dina val och rättigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94068.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.