Hur Rapportera översvämningsskador på en bil

Skador orsakade av översvämningar kan göra din bil värdelös, såvida reparationer görs snabbt. Enligt Bil Tillbehör Magazine, kan vattenskador bromssystemet, förstöra inredningen och översvämma motorn, vilket förorenar motoroljan och transmissionsolja. Kostnaden för att reparera översvämningsskador på din bil kan kosta tusentals dollar, så utnyttja din försäkring och lämna in en fordran. Saker du behöver
kamera eller mobiltelefon med inbyggd kamera
Försäkring kort eller försäkringsnummer Polisiär rapport
Visa fler instruktioner
1

Ta bilder på bilen och den omgivande scenen. Att fotografera är din säkerhetsåtgärd för att säkerställa att alla skador på din bil är dokumenterat och att all skada som inträffat under översvämningen är odiskutabelt. Var noga med att få väl-fokuserade bilder som tydligt visar skadan. Ta bilder från alla vinklar, inklusive den främre änden, bakre änden, sidor och, om möjligt, under bilen. Fotografera insidan av bilen, inklusive under huven och insidan av stammen, för att dokumentera eventuella inre skador orsakade av vatten.
2

kontakta polisen och göra en polisanmälan. Polisen rapporterar ofta krävs av försäkringsbolag om de ska gå vidare med din ansökan. När polisen anländer, kommer polisen att be dig att fylla i formulär som innehåller personlig information såsom namn, adress, personnummer och försäkring information. Du kommer också att behöva fylla i formulär där du beskriver översvämningar incidenten och lista eventuella skador som åsamkats din bil. Informera polisen att du har bilder och kopior erbjuda för användning i rapporten. Om du har en digitalkamera eller en mobiltelefon, kommer polisen be om en digital kopia. Om du har en kamera har film som måste utvecklas, kommer polisen noterar och ber dig att skicka bilder när du har fått dem utvecklas. Addera 3

Kontakta en mekaniker och få en skada uppskattning för din bil. Ditt försäkringsbolag kommer att ge sin egen bedömning av sin egen mekaniker, men det är bäst att få ett yttrande från minst en annan mekaniker att skapa lika förutsättningar. Har din mekaniker bedöma skadorna och ge dig en skriftlig uppskattning som visar inte bara den totala kostnaden för att reparera skadan, men varje enskild del som behöver fixas eller bytas ut, inklusive priset på varje objekt. Att ge ditt försäkringsbolag med dina beräkningar kommer att öka dina chanser att få försäkringsskydd du förtjänar.
4

Consult Kelley Blue Book att fastställa det totala värdet på din bil. Kelley Blue Book är den största bil bedömningen företaget i USA som visar det uppskattade värdet på bilar i alla åldrar, märken och modeller. Vattenskador kan förstöra dyra komponenter i bilen, såsom motor och transmission. Enligt AutoZone och Napa Auto Parts, kan en ny motor kostar mellan $ 1500 och $ 5000, medan en ny växellåda kan kosta mellan $ 1.200 och $ 4000. Om Kelly Blue Book visar värdet på din bil som är mindre än den totala kostnaden för att reparera det, är din bil vara "totalt" och ditt försäkringsbolag ska betala dig för värdet på din bil.

5 > Kontakta din försäkringsagent och schemalägga ett möte för att diskutera ditt påstående. Om din försäkringsagent är av staten, kommer ditt försäkringsbolag skicka ett lokalt baserade påståenden representativa för att träffa dig.
6

Träffa din försäkringsagent. Ha en kopia av din polisanmälan, skador uppskattning och fotografier redo. Skaderegleringsrepresentanten ska bedöma skadorna på din bil och ta sin egen uppsättning av fotografier. Var noga med att inspektera skadan med företrädaren, om de har några frågor eller om det finns några tvister om huruvida vissa skador har orsakats av översvämning eller annan källa. När skaderegleringsrepresentant har inspekterat bilen, kommer han lämna in din ansökan. Din försäkringsagent kommer att kontakta dig inom cirka en vecka för att informera dig om den täckning du får betala för dina skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94133.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.