Hur man förhandlar och reglera skadan på en bil Total Loss

Bilen total förlust beslutsamhet börjar på olycksplatsen. Efter det, måste försäkringsbolaget inspektera ditt fordon och avgöra om skadan var tillräckligt stor för att förklara en komplett loss.Most försäkringsbolag vill inspektera själva fordonen. I de flesta fall har försäkringsbolagen godkänd karosseriverkstäder att skriva uppskattningar. Dessa butiker brukar skriva uppskattningar och ta emot betalning från försäkringsbolaget utifrån denna uppskattning. Men när det finns potential för en bil total förlust, de flesta försäkringsbolag vill ha sin egen skaderegleraren att inspektera vehicle.The orsaken till detta är den intressekonflikt som uppstår från överenskommelsen mellan försäkringsbolaget och body shop. Body butiker är i branschen för att fastställa bilar. De har ett egenintresse i att citera reparationerna så bilen kan vara fast och inte förklara det en bil total förlust. Därför kommer det att vara en justerare inspektera och hantera förhandlingarna. Nedan är de bästa steg du bör följa för att säkerställa en rättvis uppgörelse och uppskattning av dina skador: Saker du behöver
Utropspris Time
av reparation
Preliminär utvärdering av din bil Review Din banklån informationen

Visa fler instruktioner
1

vänta några dagar - men inte alltför många. Det tar två till tre arbetsdagar för en body shop för att göra en reparation uppskattning. Om fordran skaderegleraren eller fältet representant har att inspektera och skriva sin egen uppskattning, då du kommer att väntat i tre till ytterligare fem dagar för en justering för att komma till platsen för din bil.
2

Be justeraren för det preliminära värdet på din bil. Innan justering går ut och inspekterar, hon /han kommer att lämna alla uppgifter om din bil (år, märke, modell och körsträcka) till en tredje part bolag. Detta företag är oftast CCC Information Services Group, Inc. CCC kommer att göra en preliminär rapport för att avgöra vad det verkliga värdet på din bil är så justeraren vet vad försäkringsbolaget skulle vara ute efter att om det finns en total förlust.

Billiga 3

Kontrollera din statens lag för totalförlust trösklar. Beroende på ditt tillstånd lag och den specifika försäkringsbolag, kommer det att finnas en bil totalförlust när försäkringsbolaget bedömer att kostnaden för att fixa bilen når 70 procent, 80 procent eller till och med 90 procent av dess totala värde. Det är alltid en bra idé att be justeraren vad tröskeln är. Hur stor andel av värdet som de tittar på att fastställa en total förlust?
4

Titta på uppskattning av bilens totala skadereglerare. Denna person kommer att titta på tillståndet i din bil. De kommer att notera hur "ren" bilen är, vad är det exakt körsträcka, och vilken utrustning och tillval bilen har. All denna information kommer att återspeglas i den slutliga utvärderingen av fordonet. Se till att den är korrekt. Om bilen var i "perfekt skick" före olyckan, se justeraren konstaterar att.
5

Be om justeraren ursprungliga rapporten. Efter justering för första kontrollen och rapporten kommer han /hon överlämna rapporten till CCC. CCC kommer att skicka en slutrapport som visar jämförande priser för fordonen i din lokala marknad. De kommer att fastställa vad marknadsvärdet av bilen är och vad ett rättvist erbjudande om förlikning skulle vara.
6

Gör din egen forskning för att avgöra hur man ska korrigera och ifrågasätta att rapporten vid behov. Hitta länkar i referenser som kommer att hjälpa.
7

Se en skrivelse av garanti är att skicka ut. Om du har ett lån, då skaderegleraren kommer att begära ett brev från banken (en skrivelse av garanti). Detta brev är ett avtal mellan banken och försäkringsbolaget där för utbyte i betalning av X antal, kommer banken att släppa titeln på bilen till försäkringsbolaget direkt. Denna process tar vanligtvis fyra till fem dagar.
8

Dubbelkolla att du inte är upp och ner på ditt lån. Om det belopp som du är skyldig för bilen är mindre än vad försäkringsbolaget kommer att betala för bilen total förlust, då försäkringsbolaget kommer att betala lånebeloppet och sedan fråga dig en andra kontroll direkt. Om lånebeloppet är högre än vad bilen total förlust erbjudande, då du kommer att vara upp och ner på ditt lån. Du kommer att behöva fortsätta att betala på balansen trots att bilen Titeln överförs till försäkringsbolaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94031.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.