Hur fungerar ett försäkringsbolag avgöra om en bil är totalt?

Ett försäkringsbolag anser att en bil var när det inte är kostnadseffektivt eller ekonomiskt att reparera bilen. För att komma fram till denna slutsats, måste ett försäkringsbolag uppfyller statens krav, och utnyttjar sina egna företagets riktlinjer. Överväganden

När kostnaden för att reparera en bil överstiger marknadsvärdet, anser ett försäkringsbolag bilen en total förlust eller totalt. Företaget faktorer i alla utgifter i samband med reparation av bilen, t.ex. hyra bil kostnader.
Jämförelse

Försäkringsbolag ser ibland på vissa reparationer och jämföra dem en procentsats till marknadsvärdet på bilen. Som en tumregel, försäkringsbolag använder en procent i intervallet av 51 till 80, vilket om det inte finns statliga riktlinjer och regler på plats som kräver annat.
Bestäm Value

Jämföra en bil på liknande bilar hos återförsäljarna och se senaste försäljningen bestämmer värdet på en bil. Addera Safety

En bil ibland anses en total förlust om reparationer inte kan återställa den till sitt ursprungliga skick före olyckan på ett säkert sätt. Ibland kommer det fysiska tillståndet i bilen inte låta detta ske.
Nej Reparera

När en bil är en total förlust, försäkringsbolaget kommer inte reparera den, men i stället, utfärdar den en check till kunden och /eller lien innehavaren.
bestrida konstateranden

När ett försäkringsbolag fastställer att en bil är en total förlust, kan du utmana sina slutsatser. Du måste lämna korrekt dokumentation för att stödja ditt påstående. Med tillräckligt bevis och indicier, kan försäkringsbolaget ändra eller ändra sitt erbjudande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94089.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.