Varför inte kvinnor har att betala så mycket som Hanar för bilförsäkring?

Priser bilförsäkring för män och kvinnor skiljer sig ofta markant. Medan diskriminering av en viss grupp på grund av kön är förbjudet i många aspekter av det amerikanska livet, i försäkringsbranschen denna typ av profilering är vanligt förekommande. Försäkringsbolagen motiverar denna bias baserad på den finansiella statistiken av faktiska ersättningar som utbetalats, snarare än att tillskriva det till någon typ av verklig diskriminering. Försäkring Beräkningarna

Försäkringsbolagen fastställa priser baserade på uppmätta statistiska risker. För att vara ekonomiskt livskraftigt, måste företagen fastställa de högsta priserna för grupper som traditionellt kostar dem mest pengar. Faktorer som ett försäkringsbolag kan använda för att konstruera en kurs offert inkluderar kön, körupplevelse, ålder, utbildning och civilstånd.
Män har högre dödstal

Enligt a Carnegie Mellon riskanalys studie i 2007, män har en 77-procent högre dödlighet i olyckor jämfört med kvinnor. Uppskattade dödsfall per 100 miljoner resor var 14.61 för män och 6,53 för kvinnor. Mellan 1999 och 2005 var det totala antalet omkomna för kvinnor 82.371 kontra 175.094 för män. Även med beaktande av andra faktorer, är dödligheten för män betydligt högre än för kvinnor. En högre dödlighet leder till större förluster för försäkringsbolagen, så priser för män höjs på motsvarande sätt.
Manlig köra fler Miles

Fler män än kvinnor innehar jobb, och som ett resultat av fler män än kvinnor pendlar till jobbet. Vid körning mer miles, män är på väg oftare, vilket gör dem statistiskt större risk att vara inblandade i olyckor eller rörliga kränkningar.
Män tenderar att ta större risker

på statistisk basis män är mer benägna att engagera sig i riskfyllda körning beteenden, såsom fortkörning, körning under påverkan av droger eller alkohol eller att inte använda bilbälte. Förutom att öka chanserna för en olycka, de ökar också svårighetsgraden av händelsen. Matematiskt sett, translate mer allvarliga olyckor till större försäkringsfordringar utbetalningar.
Män får mer Moving Kränkningar

Vare sig som ett resultat av att köra mer miles, engagera sig i riskfyllda beteenden eller andra faktorer, Department of Transportation tal bevisat att män får mer rörliga kränkningar än kvinnor. Försäkringsbolagen använder dessa siffror så statistiskt stöd att avgifterna för män bör vara högre än för kvinnor. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94091.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.