Om Fordringar bilolycka

Bilolyckor är oftast dåliga erfarenheter för alla inblandade. Dessa olyckliga omständigheter kan förvärras när parterna är oense om de händelser som ledde fram till olyckan och om vem som bär skulden. Det är därför bilolycka fordringar som har uppkommit. De tillåter de försäkrade att lufta sina klagomål med deras respektive agenter, samt att lämna in krav mot den andra partens försäkringsbolag, begära att de kompenseras för sina klienters vårdslöshet. Funktion

En bilolycka ansökan lämnas in när en person inblandad i olyckan vill kompenseras av den andra partens försäkringsagent för de skador som orsakats i olyckan om han tror att olyckan inte var hans fel. Detta påstående kommer att täcka eventuella fysiska skador som uppstått vid olyckan, liksom personlig skada på människor inne i fordonet.
Tidsplan

Bilolycka påståenden bör vara inlämnad så snart som möjligt. När dina fordon har rensats av vägen, försäkring och personlig information har utbytts och du har gjort din väg tillbaka hem eller till en säker plats, bör du kontakta ditt försäkringsbolag agent för att ge ditt uttalande och förse dem med den andra partens försäkring information. Ju snabbare du kan börja denna process desto bättre, eftersom din minnesbild av olyckan kommer fortfarande vara färskt i huvudet. De flesta människor lämna sina ursprungliga fordran samma dag som olyckan inträffar. Om du söker medicinsk behandling vid ett senare datum och tid, kan du alltid ringa din försäkringsagent tillbaka för att påbörja processen att lägga den extra krav.
Funktioner
< p> När en bilolycka påstående är inlämnad och din försäkring meddelas, kan du sedan gå vidare för att få din bil reparerad på en angiven bilverkstad. När din bil har mottagits av butiken, kommer en anställd vill engagera sig i en "walk-through" med dig, där du kan identifiera vilken skada du tror att din bil tas emot från olyckan och vilka skador eller brister fanns före olycka. Du kommer att möta samma typ av ifrågasättande när de söker läkarvård. Medicinsk personal kommer att vilja veta om eventuella befintliga villkor eller skador, samt vilka nya sjukdomar har dykt upp sedan olyckan för att avgöra vilka fysiska skador du lidit till följd av olyckan.

Överväganden

Ofta kommer båda parter fil fordringar bilolycka mot varandra. Detta sker ofta inte orsaken till olyckan är klar och godkännas av båda parter. Man bör dock notera att lämna en olycka fordran inte nödvändigtvis betyder att din ansökan kommer att beviljas i sin helhet. När båda parter ger sina uttalanden till sina försäkringsagenter och dessa medel jämföra sina versioner, tillsammans med skador på fordonen, kommer fel brukar tilldelas en part, vars fordran kommer då att nekas av den andra partens försäkringsagent. Även om olyckan styrs till din fördel, kan du ändå inte få ersättning för allt du gör anspråk på. Professionals kommer att undersöka omständigheterna kring olyckan och fordonstrafik skador att avgöra vad skador och skador som de lagligen tror har orsakats av olyckan, så det är inte tillrådligt att kräva ytterligare reparationer i hopp om att få tidigare dings repareras gratis.

Fördelar
p Det finns några saker du kan göra för att hjälpa ditt fall när du lämna in en fordran bilolycka eller åtminstone låta utredningen gå smidigare. Prata med någon som kan ha bevittnat olyckan och få den version av händelserna som hon såg det. Ta ner de namn och telefonnummer till någon som bekräftar din händelseförlopp. Ring polisen eller highway patrol när alla är säkert till sidan av vägen och begära att tjänstemannen tar en olycka rapport. En polisanmälan har mycket att vinna en fordran och skär ut mycket av det han-sade-hon-sa jargong som kommer med en majoritet av olyckorna. Observera dock att en part kan bestrida polisanmälan uppdrag av skulden i domstol. Ta bilder av din skada och den andra personen är att hindra den andra parten från manipulering med sin bil innan ditt försäkringsbolag agent har en chans att göra det. Försök att inte prata med den andra parten inblandad i olyckan, särskilt om han verkar upprörd, paranoid eller annars instabil. Du bör dock notera underliga problem som han visar om han verkar under påverkan av droger eller alkohol. Ta eventuella problem du kan ha till polis uppmärksamhet när han anländer. Viktigast av allt, aldrig erkänna skulden på en olycksplats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94028.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.