Hur man beräknar en självrisk för bilförsäkring

Beräkning en självrisk för bilförsäkring bör vara en enkel process. Det borde helt enkelt vara det belopp som anges på din auto politik. Rätt? Fel! Förutom det faktum att två olika självrisker gäller för både kollision och omfattande täckning, olika scenarier i fråga om att en bilolycka kan öka eller ändra storleken på din självrisk. Som ett resultat, är det viktigt att förstå vilket som gäller för din situation. Det kommer att hjälpa dig att beräkna din självrisk korrekt. Instruktioner
1

Kontrollera att den avdragsgilla listade på din auto politik är fortfarande korrekt. Under det senaste årtiondet, har en hel del försäkringsbolag ändrade beloppet av den lägsta självrisken för kollision täckning från $ 150 till $ 200 eller $ 250. Tyvärr var den enda anmälan som auto försäkringstagare fått om det via mail. Om du är som många människor, detta brev antagligen bara gick i papperskorgen oläst. Så ring din auto försäkringsbolag så fort du har en olycka omfattas kollision och gå över din avdragsgilla beloppet.
2

Kontrollera att din auto försäkringsbolag anser att din olycka att vara bara en händelse. Om du drabbades två gånger på samma dag och effekterna var inte i rad inom en fem-minuters period, kanske din auto försäkringsbolag anser händelsen vara två separata olyckor. Som ett resultat, skulle de ta betalt för två självrisker enligt din kollision täckning. $ 250 avdragsgill listade på din auto politik skulle förvandlas till en $ 500 en.
3

Ta reda på om din auto försäkringsbolag tror att du är på fel för att ha orsakat olyckan. Vissa auto försäkringsbolag kommer att avstå från din kollision avdragsgill alla tillsammans om de tror att du är en oskyldig part i en olycka. Så ta reda på direkt vem de tror är ansvarig. Du bara kan sluta betala ingenting för en kollision avdragsgill.
4

Se om en andra försäkringsbolag kommer att bidra till olyckan. Denna typ av scenario inträffar oftast om du har någon typ av bilolycka eller stöld till en hyrbil. Vissa kreditkortsföretag kommer att bistå med någon självrisk betalas för en hyrbil så länge du använt kortet för att betala för det. Till exempel, om ditt kreditkortsföretag säger att de kommer att betala utöver ditt vanliga försäkringsbolag upp till en $ 50 avdragsgill, kommer du att få betala endast $ 50, även om mängden av kollision eller omfattande avdragsgill på din auto politik är mycket högre.
5

Granska dina förmåner auto politik för att se om de avstår din kollision eller heltäckande avdragsgilla i vissa typer av förluster. En liten vindruta spricka omfattas heltäckande är en förlust som de flesta bil försäkringsbolag frångå avdragsgill på och även hänvisa dig till en verkstad för gratis. Gå över din auto politik och se om du har denna typ av förmån eller ring din auto försäkringsbolag och be en representant.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94023.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.