Vad är bilförsäkring bedrägeri?

På grund av en bil, oavsett om nöje eller av nödvändighet, är ett stort ansvar. Regelbundna kontroller och underhåll är nödvändiga för att skydda din investering och hålla den igång under en lång tid. Beroende på hur ofta och hur långt du kör bilen, risken för eventuella skador eller en olycka är alltid överhängande. För att kunna betala skadestånd eller att ersätta bilen, många människor köper bilförsäkring. Många stater har lagar som kräver bilägare att köpa försäkring för att kompensera förluster som orsakats av olyckor och stöld. Staging en olycka eller lämna ett falskt påstående relaterade till din bil för vinst är bilförsäkring bedrägeri. Falska påståenden

lämna in en fordran för en skada inte är relaterade till en olycka, arkivering mer än en ansökan för en enskild skada eller rapportera högre än de faktiska reparationskostnader är alla former av bilförsäkring bedrägeri. Individer begår även bedrägeri genom att skicka in ansökningar om icke-existerande skador eller överdrivna förluster löner.
Staged Olyckor

Vissa brottslingar mål förare med försäkring i syfte att samla in ersättning från försäkringsbolag. Deras system inkluderar racketen på bromsarna, ofta med de funktionshindrade bromsljus, orsakar offret att krascha in i baksidan av fordonet. Dessutom lägger skador på en bil efter en olycka i syfte att betala för ytterligare reparationer är en form av bilförsäkring bedrägeri.
Premium Evasion

Mindre uppenbara former av bedrägeri är ofta engagerade för att hålla försäkring priser nere för bilägaren. De omfattar registrera bilen i ett område som har lägre eller inte lista alla de faktiska förare av bilen. Förarens ålder och körning historia påverkar starkt kostnaden för försäkringen baseras på den statistiska möjligheten att föraren inblandad i en olycka. Till exempel, tonåringar är nya drivrutiner och är ofta föremål för distraktion av att ha vänner i bilen, spela musik eller ens äta. Statistiskt kan tonåringar inte att kunna undvika en olycka eller kan även vara orsaken till en olycka på grund av oerfarenhet.
Aftermarket Add-Ons

Dessutom värdet av bilen ökar när du lägger till eller modifiera fordonet med eftermarknadsprodukter. Spinners på hjulsidor, anpassade detaljer eller ens specialitet rattar öka mängden försäkring tillgängliga för köp. Om bilen är inblandad i en olycka och förklarade en total förlust, kommer försäkringsbolaget att betala ett belopp som bestäms av politiken. Det innebär att försäkringsbolaget nu äger bilen. Borttagning av specialvaror efter en fordran är betald är försäkringsbedrägeri och kan resultera i förlust av fordran betalningen. Addera Som verkligen betalar?

Försäkringsbedrägeri är mer än att stjäla pengar från försäkringsbolag. Bedrägeri påverkar livet för offren skadats i iscensatta olyckor. Dessutom är försäkring priser bestäms med hjälp av ett antal faktorer, bland annat ålder för förare, fordonstyp och uppställningsplats. Om felaktiga priser gäller på grund av vilseledande eller felaktig information vid tidpunkten för ansökan, kan det finnas en brist när olyckor inträffar. Ytterst konsumenterna betalar genom att behöva betala högre premier, även om de har varit påstående gratis. Addera Drive Smart

Tyvärr är det inte möjligt för konsumenten att undvika konsekvenserna av försäkringsbedrägerier. Försäkringsbolagen utreder påståenden och kommer att innehålla betalning eller åtal när de upptäcker bedrägeri. Förhoppningen är att de rättsliga följderna kommer att avskräcka potentiella brottslingar. Individer kan undvika att bli ett offer för iscensatta olyckor genom att vara uppmärksam hela tiden och hålla ett säkert avstånd från alla fordon. Detta kommer att hjälpa till att hålla dig olycksfri, vilket kan spara pengar på lägre premier.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94039.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.