Vanliga Auto kollision försäkring Frågor

Det är viktigt för varje förare på vägen för att ha tillräcklig bilförsäkring. Detta innebär att ha försäkring för att skydda mot kroppsskada, egendoms-och oförsäkrade bilister. Många auto försäkringar inkluderar kollision försäkring, som försäkrar en förarens bil när den försäkrade föraren är orsaken till en olycka. Det är viktigt att förstå hur kollision försäkring fungerar innan man beslutar om eller inte det är en bra plan för att köpa. Vad täcks in?

Kollision försäkring täcker skador på försäkringstagarens bil i en olycka som är försäkringstagare fel. I en olycka som orsakats av någon annan, är den personens försäkring ansvar för skador på båda fordonen. I de fall där försäkringstagaren skadestånd annan bil men inte hans egen, det är täckt genom försäkringstagarens sakskada ansvar politik. Kollision är bara för försäkringstagarens egen bil.
Vad är Utbetalning?

Utbetalningssummor för kollision täckning kontrolleras av varje stat, och är unika för varje enskild policy. I allmänhet, skulle det vara slöseri att betala för mer kollision täckning än din bil är värd. Om du har en policy som täcker bilens värde när nya, kan du justera detta vid behov. Försäkringstagare kan välja att sänka denna mängd täckning för att minska försäkringspremien som värdet på bilen sjunker på grund av ålder, eller att avbryta den helt och hållet när dess värde är mycket lågt.
Vad kostar det?

Förutom utbetalning villkor, självrisk, vilket är det belopp som försäkringstagaren måste betala innan kollision försäkringsskydd betalar ut, varierar också. Typiska självrisker varierar från $ 100 till $ 500, med lägre självrisker innebär en högre årlig eller månatlig premie. Kostnaden för kollision försäkring också beror på hur mycket av täckningen, försäkringstagarens drivande post och andra faktorer, exempelvis hur mycket försäkringstagaren driver i ett år och om att körningen sker.
Är det obligatoriskt?

Kollision försäkring är frivillig utom för speciella omständigheter. Bilägare som finansierar ett fordon kan krävas för att köpa både kollision försäkring och heltäckande försäkring, som gäller för saker som stöld och brand, tills bilen lönat sig. Andra bilägare behöver inte ha kollision försäkring, även om de flesta stater kräver ansvarsförsäkring för alla förare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/accident-insurance/93878.html

Previous:
Next:

oLYCKSFALLSFÖRSÄKRING

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.