Inget fel Michigan försäkring lagar

Före 1973 var ersättning för skador från en bilolycka i Michigan oftast bestäms enligt en skadeståndsrätt påstående in i en civil domstol. För närvarande, skador och skador från en bilolycka i Michigan är under jurisdiktion av Michigans No-Fault Insurance Act, som antogs år 1973. I allmänhet kräver denna akt bilägarna att köpa grundläggande försäkringsskydd och barer civilrättsligt ansvar i en majoritet av fallen bil skada. Grundskydd

Michigan kräver varje registrerad bil att ha minsta försäkringsskydd. I gengäld ger ett strikt lag förare att återvinna vissa belopp oavsett vem som orsakat olyckan (därav uttrycket "no-fault" försäkring). Grundläggande täckning består av tre saker: personskada, skydd av äganderätt och kvarvarande ansvarsförsäkring. Personskada skydd täcker medicinska kostnader och upp till 85 procent av en förares inkomst om föraren inte kan arbeta på grund av olyckan. Egendomsskydd betalar upp till $ 1 miljon för skada förarens fordon gör att annan egendom, den täcker inte skador på förarens bil. Kvarvarande ansvarsförsäkring skyddar föraren i händelse av att han orsakar död eller allvarlig kroppslig försämring till en annan person. I så fall omfattar den kvarvarande skulden upp till $ 20.000 för en person skadas eller dödas i en olycka (eller $ 40.000 om flera personer skadas eller dödas).
Ytterligare täckning
< p> En bilägare kan köpa andra typer av frivillig täckning utöver den grundläggande täckning. Ett vanligt exempel är "kollision och omfattande försäkring." Denna typ av försäkring kommer att betala för att reparera skador på ägarens bil. Omfattningen och storleken beror på vilken typ av omfattande täckning som erbjuds av försäkringsbolaget.
Straff för saknar täckning

Michigan kräver att alla registrerade bilar ska vara försäkrad. Om en förare driver en bil i Michigan utan giltig försäkring, kan föraren dömas för en förseelse. Straffet är en avgift på upp till $ 500 och /eller upp till ett år i fängelse. Vidare, om en förare är inblandad i en olycka och inte har grundläggande täckning, kan den personen vara ansvarig för medicinska räkningar och skador på egendom och kan bli stämd för skadestånd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/accident-insurance/93917.html

Previous:
Next:

oLYCKSFALLSFÖRSÄKRING

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.