Hur polska Gjutstål

Polering gjutstål delar till din bil kräver mer än bara de rätta verktygen. Eftersom stålet inte skyddas, måste den regelbundet rengöras med penetrerande olja för att förhindra den från att rosta. Efter det att stålet är polerad, kommer något mindre mängd ytkorrosion som visas bilda en liten fördjupning i metallytan, vilket nödvändiggör en andra poleringen. Om du tänker måla delen, måste du polera del längre än 400-slippapper. Det grus är optimal för färg och primer vidhäftning. Mirror finish kan uppnås men kräver omsorg för att behålla. Saker du behöver
Die slipverktyg
80-slippapper
120-slippapper
320-grit sandpapper
400-grit sandpapper
800-grit sandpapper
1000 -grit vått /torrt sandpapper
1500-grit vått /torrt sandpapper
2500-grit vått /torrt sandpapper
polermedel
Electric roterande verktyg polermaskin eller bänk polermaskin
Visa fler instruktioner
1

Ta det gjutna stålets grov yta med die grinder. Undvik att lämna die grinder på ett ställe på metallytan för länge eller trycka för hårt på ytan, eftersom detta kommer att överhetta metallen. Överhettning kan orsaka en blå fläck att synas. Detta är ett tecken på metallens humör tas bort, vilket kommer att äventyra styrkan av delen.
2

Sand ytan av den gjutna stål med användning av progressivt finare sandpapper, som börjar med 80-slippapper och upparbetning till 400-grit. Detta gör att du kan ta bort sanden repor och ojämnheter från ytan som kommer fördärva färdig finish. Addera 3

Slipa ytan med progressivt finare sandpapper, börja med 800-grit vått /torrt sandpapper och en liten mängd vatten. På samma sätt som du arbetat igenom den torra sandpapper, arbeta igenom vått /torrt sandpapper upp till 2500-slippapper. När klar, torka bort överflödigt vatten från ytan som förberedelse för polermedel.
4

Slå på polermaskin och tillämpa pinne av polermedel till polering ytan. Tillämpning av föreningen till själva delen fungerar lika bra. Fortsätt att polera ytan av metallen med polermaskin tills det finns ett ljus, spegelblank glans på ytan och se till att arbeta på polska till några trånga utrymmen för att upprätthålla en helt polerad yta utan skavanker.

5

Applicera en liten mängd penetrerande olja till den polerade ytan av den gjutna metallen, och sedan försiktigt gnugga in det i ytan med en ren trasa. Detta måste göras varje vecka för att bibehålla ytfinishen på den gjutna metallen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92314.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.