Hur Cut Off Rocker Panels

I en värld av sänkta lastbilar, det finns låg, och då finns verkligen lågt. Först, ändra de suspensionen att sitta ramen på marken. Därefter modifierar de kroppen för att ställa in kroppen ner över ramen och på marken. Men de riktigt hardcore, släpp kroppen förbi ram, och avbröt rockers, i vilken dörren på marken. Men att göra detta är inte en enkel process, och det tar lite skicklighet för att göra det rätt. Saker du behöver
Måttband
märkpenna
Maskeringstejp glasögon
Säkerhet
Hörselskydd
Tigersåg
metallblad
MIG svetsare hjälm
Svetsning
Svetshandskar
20 fot 3 tum bred, .250 vägg platt stål
vinkelslip med slipskivor och 80-grit Lamellslipskiva
Visa fler instruktioner
1

Mät från botten av ramen till rocker med måttband. Scribe en linje tvärs över rocker på utsidan av chassit, sätter att rocker nivå med ramen. Detta är din skuren linje, så skriftlärd det hela vägen runt lastbilen med permanent märkpenna.
2

Mask området strax ovanför märkpenna linje med maskeringstejp. Det blir lättare att se när du håller den tigersåg, och ger dig en bra riktlinje om var att skära.
3

Sätt på hörselskydd och ögonskydd.

4

Sätt kniven i tigersåg och skär längs den markerade linjen. Utgå från den bakre delen av hytten och arbeta framåt, håller tigersåg på så tätt vinkel mot kroppen som möjligt. Om sågen är på en 90-graders vinkel till hytten, det är inte korrekt. Genom att hålla sågen i en snäv vinkel till hytten, ser du till att snittet blir så rak som möjligt.
5

Mät längden av hytten med hjälp av måttband och klippa ut en del av den 3-tums platt stål för att matcha denna mätning med hjälp av tigersåg. Detta kommer att bli din nya rocker panel, och kommer att sitta 1/4-tums lägre än ramen.
6

Sätt klaffen skivan i kvarnen och rensa bort all färg omkring en tum upp från snittet. Gör detta för att få en bra svets på stålet. Gör det på insidan av hytten också, eftersom du kommer att svetsa båda sidorna.
7

Svetsa stålet till hytten genom svetsning i korta stötar, med pärlor inte längre än 1/4 tum i taget, med hjälp av MIG Welde, svets hjälm och handskar. Detta säkerställer att du inte tänja plåten genom att få det för varmt. Flytta runt ofta, aldrig svetsning inom en fot på en annan svets tills den har svalnat. Upprepa denna process tills alla svetsar är anslutna, på undersidan av hytten och utanför.
8

slipa ner svetsarna med vinkelslipen med slipskivan, sedan gå vidare till fliken hjul för mer exakt slipning. De rockers har nu tagits bort och nya installeras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91703.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.