Hur man målar i Tri-Color Paint med färgspruta

Tri-color färg appliceras på samma sätt som vanlig färg appliceras, förutom att den använder en bas färgskikt med mellan en och tre lager av färgpigment mellan basbeläggningen och den klara täckskiktet. En tvåfärgad flip uppnås med en basbeläggning kombinerad med ett enda skikt av färg pigment. Tri-color färg uppnås med samma baslack kombinerat med två färgpigment rockar. Saker du behöver
tvål och vatten
Rena trasor
Gray fordonsindustrin instegsskydd Wax pad Mössor och fett remover
Paint sil
Air kompressor med luft linjer
Spray pistoltvätt

Visa fler instruktioner
1

Ren och prep bilen som ska målas genom att först tvätta det med tvål och vatten, sedan torka den med en ren trasa. När bilen är ren, torka av ytan med vax och fett remover appliceras på en annan ren trasa. Detta avlägsnar ytterligare väg-tjära och vax som kan förorena färgen.
2

putsa ytan som målas med grå fordonsindustrin instegsskydd pad. Eftersom färgen inte fastnar på blanka ytor, är det viktigt att helt ta bort alla spår av glans från färgytan. Om fordonet är redan målade en mörk färg, t.ex. svart eller mörkblå, kan du utelämna tillämpa baslack.
3

masken delar av fordonet med maskeringstejp och papper som du inte vill tillämpa färgen. Dessa områden är fönstren, hjul och däck, motor och plast trim delar.
4

Fyll sprutpistol s paint cup med baslack genom att placera silen över färgen cup öppning och hälla basfärgen in genom nät sil. Montera locket på koppen, sedan in luft-line montering i kopplingen på basen av pistolen. Ställ sprutpistolen s sprutmönster till sitt bredaste inställningen, med ratten sitter på sidan av sprutpistolen. Ställ sedan lufttrycket för pistolen till 20 pounds per kvadrat-tum, med vredet ligger vid basen av vapnet. Ställ fluidreglerventil, ligger på toppen av sprutpistol, dess medelhög inställning. Dessa inställningar används i hela målningen.
5

Applicera baslack till fordonet, överlappar varje pass med pistolen med 1/2 spridningsbild för att säkerställa korrekt täckning och undvika rader eller ränder i basbeläggningen. Låt baslack att slå upp i 10 minuter innan den första mitten-skikt.
6

Rengör pistolen noggrant med rengöringsmedel sprutpistol, ladda sedan den första mid-coat i pistolen cup som du gjorde baslack. Applicera den första mid-coat på basen skikt av färg, och sedan låta den please upp i 10 minuter innan den andra mitten-skikt.
7

Rengör pistolen igen med renare , sedan ladda koppen pistolen med den andra mid-coat. Tillämpa denna mid-skikt ovanpå den första mitten-skikt, och sedan låta den please upp i 15 till 20 minuter innan den klara täckfärg. Om du målar på en sval dag, med en temperatur under 60 grader, låt det mid-coat att slå upp i 30 minuter innan den klara täckfärg. På varma, låg luftfuktighet dagar, kan täckfärgen appliceras inom 10 minuter efter sprutning av andra mitten-skikt.
8

Rengör pistolen grundligt en gång, och sedan fylla färgen cup med den klara täckfärg, återigen med användning av en sil för att förhindra att skräp kommer in i täckskiktet. Spraya tydlig täckfärg på fordonet, arbetar sakta men jämnt för att undvika körningar eller torra områden i den klara täckfärg. Låt klarlack att slå upp i fem minuter mellan lagren, och applicera tre lager av tydliga. Låt klart att torka över natten innan du slipar en polering av ytan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92303.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.