Hur att hitta rätt Turbo

En turbo fungerar genom att trycksätta förbränningsrummet till en högre nivå än den omgivande luften. Det gör detta genom snabbt snurrande fläktbladen - känd som kompressorhjulet - vilket skapar ett partiellt vakuum, och snabbt leder detta trycksatt luft i motorn. Denna komprimerade luft blandas sedan med en lämplig mängd bränsle och antänds, vilket skapar en mycket energisk tryckvåg som driver motorn. Välja rätt turbo beror på flera faktorer, inklusive din specifika applikation och effektbehov. Instruktioner
1

Välj en turbo som kommer att komplettera din motor. Till exempel, skapar små motorer i intervallet 1,6 till 2,0 liter inte lika mycket avgaser energi för att driva turbinhjulet, som sådant uppsving svar kommer att lida i de nedre delarna av rpm bandet. En mindre turbo kommer mer meningsfullt och kommer att förbättra bilens körbarhet genom att minimera turbofördröjning.
2

Bestäm var fordonet kommer att tillbringa större delen av sin tid. Dra förare behöver stor toppeffekt som bara kan komma från en större turbo såsom en T78. I ett dragrace motorn stannar alltid i den övre halvan av rpm-bandet, eftersom sådana flesta motorer kommer att ha några problem att hålla en måttlig eller stor storlek turbo vid full boost under hela tävlingen. Men på gatan eller krets händelser racing är en mycket mer progressivt och linjärt svar önskas. En medelstor turbo kommer att erbjuda goda spole egenskaper samtidigt som den ger en solid top-end punch på en väl avstämd setup.
3

Räkna ut hur mycket kraft du vill göra. Alla turbo s har flödesgränserna, eller den maximala mängd tryckluft som de kan generera. Några turbo är bra för 250 hästkrafter, medan andra kan producera långt över 500 hästkrafter. Dina mål och budget kommer att spela en stor faktor i att bestämma vilken turbo är rätt för dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92291.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.