Hur Limma Naugahyde till Metal

Det skulle vara nästan omöjligt att göra en bil restaurering eller anpassa projektet utan att veta hur man installerar interiör och exteriör trim accenter av Naugahyde vinyl tyg ordentligt. Naugahyde vanligen limmad hårda ytor metall inredning, såsom instrumentpaneler, dörrstolpar och ramar, att lägga komfort, mjukare utseende av interiören och för att uppnå den lyxiga utseende och känsla av läder. Även de ikoniska vinyl tak av 1970 USA-tillverkade bilar kan lätt bytas ut genom att använda tyg-till-metall-kontakt lim och efter en steg-för-steg förfarande för limning Naugahyde till metal. Saker du behöver
Rags
Måttband
rak kant linjal
Märkpenna
Tyg sax
maskeringspapper
Maskeringstejp
plan arbetsyta
Kontakta lim i tyg-till-metall formel
Liten skum rollern eller pensel (tillval) katalog Kartong
kniv eller singel-kant rakblad
Visa fler instruktioner

1

Rengör och torka metallytan som du vill limma Naugahyde.
2

Mät bredden på metall yta som ska täckas, och dela den siffran med två för att hitta den vertikala centrumlinjen av metallytan. Om området är 20 inches bred, till exempel, då dess vertikala mittlinje är i 10-tums punkt. Använda en rak kant linjal och märkpenna, skriftlärd den vertikala mittlinjen på metallen.
3

Klipp en bit Naugahyde ca 1/2 tum större i alla riktningar än metallytan du vill täcka.
4

Markera den vertikala mittlinjen sitt korrekta läge och full längd på Naugahyde s baksidan, den sida som ska limmas. Denna linje kommer att matcha mittlinjen märkning på metall och hjälper dig att justera tyget på metallen innan limning.
5

Mask runt metallen området med hjälp av maskering papper och maskeringstejp. De kommer att skydda intilliggande ytor från lim sprutdimma. Täck en plan yta med maskering papper, och lägg Naugahyde avigsidan upp på maskeringspapper.
6

Applicera kontaktlim i tyg-till-metall formel till metallen och på fel sida av den Naugahyde med kontaktlim s sprayburk eller en liten skum rollern eller pensel. Låt båda ytorna torka tills de känner sig klibbig men inte fuktig och ingen av limmet på dem fastnar på fingrarna.
7

Cut remsor av kartong 1/2 tum bred och 1 tum längre än den vertikala längd för den metall som skall täckas. Du kan använda en stor kartong som källa av kartong. Klipp tillräckligt band så att du kan placera en remsa var 2 till 3 inches på varje sida av metallytan är markerad mittlinje. Remsorna kommer att förhindra Naugahyde och metall från kontakt och bindning medan du justerar tygets justering för en perfekt passform.
8

Placera kartong remsor på metallytan var 2 till 3 inches på varje sida av den markerade mittlinjen. Om ytan är vertikal, använd maskeringstejp på toppen av varje kartongremsa att hålla den på plats.
9

Vik Naugahyde på mitten, räta mot räta, längs den markerade mittlinjen. Passa in den vikta kanten på tyget på den markerade centrumlinje metall för att göra den första kontakten som börjar bindningsprocessen. Använda fingrarna trycker den vikta kanten på Naugahyde ordentligt mot metall för att göra den första obligationen.
10

Öppna vikta Naugahyde som en bok. Lägg höger och vänster sida av tyget löst ovanpå papp remsorna.
11

Arbeta från mittlinjen till höger kant Naugahyde, med hjälp av fingrarna eller handflatan för att trycka tyget jämnt till metallen. Arbete långsamt för att undvika skrynklor och luftbubblor i tyget. När du når den första kartongremsa, håll tyget uppåt, bort kartongen och sedan återuppta utjämning tyget på metallen i det avsnittet. Fortsätt på detta sätt tills den högra halvan av Naugahyde obligationer fullt. Upprepa processen för den vänstra halvan av tyget.
12

Trim överskott vinyl med hjälp av en kniv eller en enda kant rakblad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92313.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.