De bästa Boost pund för en H22A1

Den H22A1 är en högpresterande, Vtec utrustat motor tillverkad av Honda, som huvudsakligen tjänade tullen i 4: e generationen preludier. Förskjuta bara 2,2 liter, producerade H22A1 190 hästkrafter och en respektabel 156-pund-fot av vridmoment. Entusiast drogs till motorn för sitt breda momentkurva och generösa 7.500 rpm red-line. Många H22A1 motorer byttes in i Samhällskunskap, där lätta chassit - i kombination med en större Vtec motor - kombineras för att skapa en snabb street bil. Tuners som söker ännu mer kraft läggs turboaggregat för att låsa upp den enorma prestanda potential gömd i H22A1. Vtec

Med en Vtec korsningspunkt för 5250 rpm, har H22A1 lite av en dubbel personlighet. När mer aggressiva sekundära kamlob ingrepp, tar motorn på en annan karaktär, skapar en kraftfull våg av acceleration till redline. Även om detta system fungerar bra på sugmotorer kraftverk, måste trimma hanteras med försiktighet vid turboladdning att undvika överdrivna boost spikar eller oberäkneligt makt leverans. Den relativt
Kompressionsförhållande

höga 10-till-1 kolv kompressionsförhållande gör turboladdning knepigt. Även om detta låter för bra turbo spolen, det gör det också lätt att köra in förtändning eller detonation frågor. Detta inträffar när det finns en okontrollerad explosion i förbränningskammaren, och kan snabbt leda till blåsta kolvringar, eller ens knäckt vevstakar i extrema situationer.
Turbo Storlek och intercooler

Större turbos tenderar att ge en svalare och sålunda tätare förbränningsrummet. Som sådan, kan du köra något mer boost pounds per kvadrattum än på en mindre enhet. Nackdelen med detta är ökningen av turbo-lag skapas, eller den tid det tar för turbon att få upp till full hastighet. Välj rätt storlek på turbo beroende på önskad applikation och kraftmål. För gatbruk, kanske en medelstor turbo ger den bästa kompromissen för kraftöverföring och tillförlitlighet. Använd också en effektiv intercooler att minska intaget temperaturer, och minska risken för förtändning.
Boost Psi och Octane

På lager H22A1, är det inte tillrådligt att köra mer än 10 pounds av laddtrycket. Vistas i 8 till 10 psi intervall ger en god säkerhetsmarginal, samtidigt avsevärt öka övergripande hästkrafter och vridmoment. Genom att använda race bränsle med 100 oktan eller högre, är det möjligt att köra något mer boost, eftersom detta bränsle är mer motståndskraftigt mot detonation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92298.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.