Hur att tillverka en Chevy S10 Center Console

Bygga en anpassad mittkonsol för en Chevy S-10 kan vara en mycket kreativ process. du gör det ser hur du vill använda någon typ av material du vill, och anpassa den till någon ytterlighet. I det här fallet är projektet fordonet en 1994 Chevrolet S-10 pickup. Saker du behöver
4X8 ark 3/4-inch MDF (Medium Density fiberboard) katalog Sticksåg
Bordssåg
5 meter av fleece
Billiga målarpenslar
fiberglasmatta
glasfiberharts
Luftfilter mask
Pneumatisk häftapparat
Pneumatisk spikpistol
Router med olika bitar
Måttband
Kartong
permanentmärkare
Sax
Glasfiber kropp filler
plast spackel
plast spackel spridare
40 -, 80 - och 120-grit sandpapper
slipblock
Resin blanda koppar
Visa fler instruktioner

1

Placera kartongen i mellan sätena. Detta kommer att bli mall för din mittkonsolen, eftersom det är lättast att bygga den färdiga produkten i kartong innan slösa material.
2

Trace botten av golvet med märkpenna på kartongen. Du vill hålla det tätt på fordonet, eftersom detta kommer att vara hur pjäsen sitter på golvet.
3

Rita en grov form för resten av din konsol på kartong. Tänk objekt som du vill använda konsolen för, t.ex. en mugghållare, armstöd, eller utrymme för din bildskärm. Se till att skapa en omkrets för konsolen, inklusive fram-och bakstyckena.
4

Använda sax, klippa ut kartongen längs den markerade linjen. Detta är din mall, så att det blir korrekt.
5

Transfer din nya mall till en annan bit av kartong så att du kan ha båda sidor av konsolen.
6

Hold båda bitar i mellan de två sätena och se hur du gillar formen. Tweak det som du ser behövs, bara se till att formen är som du vill ha det när du är klar.
7

Överför din mall design till MDF med märkpenna och kartong mall. Försök att spara på ved genom att starta mallen i hörnet av brädet. Gör detta för båda sidor av konsolen.
8

Klipp ut design med hjälp av tabellen såg för stora, plana ytor som utgör huvuddelen av designen, och pussel för böjda eller mer komplicerade områden .
9

Placera de två bitar av MDF i hytten och mät avståndet mellan dem med hjälp av måttband. Ställ upp träet så att den passar exakt in mellan sätena. Denna mätning kommer att användas för att forma mitt stöd.
10

Ta det mått du just gjort för mellancheferna stöden och klipp ut några remsor av MDF som är 1 tum bred och längden du bara mätt med hjälp av tabellen såg. Skär ut minst 6 av dessa stöd.
11

Nail stöden mellan de två delarna av konsolen med hjälp av pneumatiska spikpistolen. Se till båda sidor är lika med varandra, och att den ena sidan inte är högre än en annan.
12

Placera konsolen in i fordonet. Nu ska du skapa botten stöder för konsolen, vilket kommer att stödja kroppen. Markera var du vill att dessa stöd ska använda märkpenna.
13

hjälp av tabellen och såga 2 bitar av MDF som är 5 inches bred mätningen som är bredden på konsolen.

14

Nail dessa bitar till konsolen på dina tidigare varumärken med hjälp av pneumatiska spikpistolen. Placera sedan konsolen i fordonet och kontrollera att den passar ordentligt.
15

Gå över kanterna på konsolen med hjälp av routern och en halv-rund bit. Detta skapar en jämn kant för konsolen.
16

Staple ullen till toppen av varje sida av konsolen, så att den överbryggar hålet mellan de två korten. Detta måste dras åt eftersom det kommer att så småningom bli överst i konsolen. Se till att ullen är spänt mellan de två sidorna av konsolen, och spika den till träet längs vägen.
17

Blanda glasfiberharts enligt anvisningarna på förpackningen, vilket gör att du bär ett luftfilter mask. Applicera hartset på ullen med hjälp av pensel. Du vill dra ullen i harts, så det kommer att hårdna och bli överst i konsolen.
18

Vänd konsolen upp och ner när skinnet har torkat, och tillämpa glasfibermatta till undersidan av fleece och blötlägg glasfiber med harts. Mattan kommer att förstärka konsolen, så om du vill forma den runt skarven där ullen möter trä, är detta bra.
19

Blanda glasfiber spackel med den medföljande härdare och instruktionerna på burken och applicera på toppen av konsolen. Du vill att detta skall tillämpas för att jämna ut överst i konsolen, och det kommer att fylla i eventuella luckor på sidorna eller i förbindningar
20

Slipa glasfiber spackel med 40. - sandpapper och slipkloss. Detta kommer att bilda en grov form runt kroppen, men det behöver inte vara perfekt ännu.
21

Blanda plast filler med den medföljande härdare och instruktioner på burken. Applicera över glasfiber plast filler.
22

Slät ut kroppen filler med 80-slippapper först, sedan flytta upp till 120-grit. Detta är den avslutande steget, så se till att det ser slät. Med ditt material val
23

klä möbler. Om du vill måla konsolen istället, sand rutan igen med finare sandpapper, såsom 200-grit eller finare, och se till att filler har inga tomrum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91686.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.