Hur Powder Coat en ventilkåpa

ventilkåporna är en av de första sakerna du ser när du öppnar huven. Oavsett om du har en show bil eller en älskad daglig arbetshäst, kommer pulverlackering ventilkåporna göra dem pop när du öppnar huven. Denna process kan göras med en hem-baserade pulverlackering installationen om du har en tillräckligt stor härdningsugn. Saker du behöver
Sandblästring skåp media
Blästring (stål grus, granat, etc.) katalog silikonpluggar att passa alla hål
kartong eller silikon maskering mall
silvertejp och hög värme tejp (tillval) katalog Aceton (tillval) katalog JB Weld eller annan metallfyllmedlet (tillval) katalog SPACKEL (tillval) katalog Handskar med gummiklädda handflator
Stålull
gallret eller plåten
Elektrostatisk sprutpistol
Anti-gasning primer
Powder
härdningsugn
Visa fler instruktioner
1

Slå på härdningsugn att förvärma till den rekommenderade temperaturen att bota pulvret du använder. Denna temperatur varierar med pulver typ och tillverkare.
2

Clean lös olja utanför ventilkåpan genom att torka av eller tvätta med varmt vatten och sedan torka.
3

Koppla in alla gängade hål och gnista hål plugg rullstol med silikon pluggar. Inte alla ventilkåpor ha samma typ och mängd av hål. Maskera områden som du inte vill pulverlackerad (t.ex. logotyp) med silvertejp.
4

Blast ventilkåpan ta bort gammal färg, smuts och olja. Detta kommer också att skapa en profil i metallen som griper tag i primern och ger bättre vidhäftning.
5

Ta på skyddshandskar innan du hanterar ventilen täcker efter sprängning. Pulver fäster inte bra om någon olja finns på en del. Ta bort silvertejp. Torka med aceton, om det behövs, för att ta bort klibbiga rester.
6

Blanda Tvåkomponentsmetallskyddssystem filler per tillverkarens riktning om ventilen täcker behöver fylla arbete, och gälla urkärnade områden med en spackel . Vid tillämpning metallfyllmedel, tillämpas så jämnt som möjligt med ytan för att minska slipning tid. Låt torka som rekommenderas av tillverkaren.
7

Sand metallfyllmedlet för hand eller med en planslip, och se till att kanterna jämnas och nivå med ventilkåpan. Om du kan se eller känna kanten, kommer den att visa genom pulvret.
8

Mask alla ytor som du inte vill pulverlackerad med hög temperatur tejp. Om du inte är beläggning på insidan av ventilkåpan, använd kartong eller en silikon maskering mall. Den delen av ventilkåpan som kontaktar ventilkåpan packningen antingen bör vara fullt belagda eller helt obelagda att underlätta en bra tätning.
9

Häng ventilkåpan på gallret eller plats på brickan, vilket gör säker på att det är helt jordad. Om det inte är ordentligt jordat, kommer pulvret bildar inte en kontinuerlig, slät yta. Slipa hela ytan av ventilkåpan med stålull för att ta bort smuts, damm och olja som kan ha införts sedan sprängning. Med tryckluft, blås bort ventilkåpan för att ta bort slipdamm och partiklar papperskorgen. In härdningsugn
10

Placera gallret eller plåten att Prebake ventilkåpan för cirka 45 till 60 minuter för att avlägsna luft och gas från gjutstål eller fickor aluminium.
11

Ställ in spänningen på din pulverpistol enligt typen av pulverpartiklar och tillverkarens anvisningar. Spraya primer på ventilkåpan och se till att tillämpa en jämn och slät päls.
12

Place rack eller facket i förvärmd härdningsugn i cirka 15 minuter. För att säkerställa god vidhäftning vid applicering av en färg över primern, ska primer pulver gel men inte helt bota. Gelning är den punkt där pulvret smälter och börjar klibba till metallen.
13

Ta bort från ugnen och låt svalna, sedan sand primer om det behövs för att jämna ut och ta bort eventuellt skräp. Partiklar från luften som landar på objektet innan eller under ugnen tid anses papperskorgen.
14

Återställ spänning, om nödvändigt, och spraya färgat pulver på ventilkåpan i en jämn och päls.

15

Ta bort silikon pluggar, vilket gör att du inte vidrör löspuder, och plats rack eller magasinet i härdningsugnen.
16

Grädda i ugnen per tillverkarens riktningar tills metallsubstratet har nått temperaturen under den erforderliga mängden av tid. Ta bort från ugnen. Ta försiktigt bort den höga värmen maskeringstejp medan det är varmt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91671.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.