The History of Race Car Driving

Historien om bilspel kan spåras tillbaka över 120 år till slutet av 1800-talet i Frankrike. Det var där som den allra första organiserade tävlingarna hölls, ofta mellan städerna, som så småningom skulle utvecklas till många olika typer av bilspel som vi känner idag. Racebilar har utvecklats parallellt med bilindustrin att producera snabbare, säkrare och innovativa fordon för att hålla oss underhöll på en regelbunden basis. Tidig historia

racerbilar började tävla snart efter den första bensindrivna bilar har utvecklats. De första biltävlingar var bra publicitet för nystartade biltillverkare eftersom det gav dem en chans att visa upp sin snabbhet och kontroll i hopp om att locka folk att köpa sina egna bilar. Den första organiserade tävlingen hölls i juli 1894 mellan städerna Paris och Rouen i Frankrike. En vinnare beslutades av de 25 deltagare som bygger på snabbhet, säkerhet och hantering i stället för bara som avslutade loppet på snabbast tid. De utmärkelser delades mellan Georges Lemaître i sin Peugeot och René Panhard i sin Panhard.

År 1895 den första Paris-Bordeaux-Paris tid rättegång hölls, och 1897 den första syftet inbyggd racerbil plats i världen byggdes i Nice, Frankrike, som presenterade sin egen "Speed ​​Week." Den första tävlingen kommer att hållas i USA ägde rum i Chicago från den södra sidan av staden, längs shorefront till Evanston, Illinois, också i 1895. Addera första lopp Circuits

första specialbyggda racerbana öppnades 1907 i Brooklands, England, med en tre-mil betongyta och branta doserade kurvor. Denna design är tänkt att vara inspiration för Indianapolis Speedway, Indiana. Även om Brooklands kretsen var den första som byggdes speciellt för bilspel, var den första att vara anpassad för ändamålet i Milwaukee Mile, Wisconsin. Idag Milwaukee Mile är den äldsta racingbanan i världen, efter att ha varit värd för biltävlingar för över 107 år sedan 1903.

I slutet av första världskriget, hade bilar vidareutvecklats för hastighet och presenterade aerodynamiska förbättringar samt mer kraftfulla motorer. Det var runt denna tid som bilspel började filial till distinkt skilda discipliner.
Ensitsiga Racing

Kanske den mest populära formen av motorsport i världen innebär ensitsiga bilar. Ibland kallas "formel" racing, den enda seaters oftast har en cockpit för föraren i mitten av bilen samt "vingar" eller bärytor'' "för att hjälpa att rikta luftflödet över bilen och öka kontrollen. Denna design av bilen är oftast ses i Formula One racing men används många andra olika formel serier inklusive GP2 och formel tre. Denna typ av bil

utvecklades under 1920 och 1930 från de bilar som används i Europeiska Grand Prix Motorsport-serien. Det var inte förrän efter andra världskriget som de ursprungliga reglerna för Formula One Championship etablerades och den ensitsiga racing började etablera sig som en av bilspel mest populära discipliner.

Stock Car Racing

Kanske den mest populära och igenkännliga stock car händelsen är NASCAR (National Association for Stock Car Auto Racing) serie. Ursprungligen grundades 1947 av Bill France Sr i Daytona, Florida, att förena och reglera de redan populära tävlingarna stock car i USA, har NASCAR vuxit och utvecklats till en av de populära formerna av bilspel i världen. Den skiljer sig från ensitsiga racing för som bilarna är baserade på standard road bil design.

Innan NASCAR bildades för att styra racing stock car, många evenemang som äger rum över hela USA med separata regler och olika standarder för säkerhet. Under 1947 Bill France Sr inbjuden ägare av team stock car till Daytona, Florida, för att diskutera framtiden för sporten. Efter mötet ajournerades hade NASCAR bildats. Det har vuxit sedan 1940-talet att vara en av de mest sedda sport i USA, som påstår sig ha över 75 miljoner fans med tävlingar sänds i över 150 länder. NASCAR omfattar många olika mästerskap stock car, men de mest populära är Sprint Cup.
andra discipliner

Andra stora bilspel discipliner har varit utvecklades under senare hälften av 20-talet som fortfarande kör idag. Rally-VM har pågått sedan 1973, angripna av biltillverkare som utvecklar regelbundna väg bilar för höghastighetståg off-road racing. tävlingarna hålls i många länder runt om i världen i en tid-rättegång format där förarna syftar till att sätta den snabbaste tiden över en off-road kursen. Föraren och laget med den snabbaste tiden vinner evenemanget. Dessa bilar är närmare lager bilar än singel-sits fordon eftersom deras designen är uppbyggd kring vanliga väg bilar.

Andra typer av ensitsiga racing inkluderar dragster racing och dune-buggy racing.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91812.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.