Gör avgassystem tips Förbättra Sound?

Om avgassystem tips ensam kan ändra ljudet av en bil beror till stor del på de komponenter som används. Att gå från en 1,5-tums diameter tips till en 4-tums spets kan göra avgasljud djupare men mycket mindre så än att bara köpa en ny ljuddämpare. Det finns ett antal faktorer att ta hänsyn till, såsom avsedda effekterna, budget och ytterligare modifieringar. Köpa Faktorer

Även om den huvudsakliga delen av avgasljud bestäms av halsdukar, resonatorer, katalysator och rördiameter, finns det några faktorer som påverkar ljudet i spetsen. Tips storleken har faktiskt väldigt lite att göra med ljud, om du går till en mycket större eller mindre diameter. Mindre diameter röret kommer att begränsa motorn, bromsa avgasflödet och minskande motorljud, och en större diameter spetsen kommer att göra motorn starkare endast mot spets var en begränsning.

Nedåtvända spetsar, särskilt de som dumpa under bilen, kan fördjupa avgasljud genom att studsa ljudet från marken och med underredet som en resonator. Marken kommer att absorbera mycket av den irriterande högfrekventa ljud från mindre deplacement motorer.

Det enda sättet att signifikant påverka avgaser register med en inställbar spets, såsom de som tillverkas av SuperTrapp. Dessa tips (ursprungligen avsedd för ATV och cyklar smuts) använder koniska eller skivformiga skär både ändra våglängd egenskaper utströmmande avgaser och undertrycka lågorna avges av mycket korta avgassystem. Dessa tips tillåter användaren att ställa in avgasljud något genom att föra in eller avlägsna skiva distanser som fungerar som en sekundär ljuddämparen. Detta är det mest effektiva alternativet för avgasljud tuning, men med tanke på att de kostar 10 gånger mer än vad den genomsnittliga spetsen gör, kan det vara billigare att bara köpa en ny ljuddämpare.
Längd

På applikationer där det är möjligt att göra det, som motorcyklar och ATV, förlänga röret med så lite som 6 inches kan drastiskt påverka avgasljud. Om du gör det ger högfrekvensvågor mer möjlighet att radera ut, vilket gör att långa, lågfrekventa vågor fly.
Installation


Vid installation tips med något slag Kick-out, försök att experimentera med den position innan du sätter sig på en. Tips avsedda för runda rör kan lätt vridas genom att lossa skruvarna och vrida dem. Som sagt, många motorer låter bättre med nedböjda spetsar, men prova att vända tips så att de pekar utåt, uppåt, och även inåt för att se vad det låter som.

Efter varje justering, gå runt bilen medan en vän varvtal motorn.

vände ut tips kommer att vara mycket starkare från sidorna och inåt vände tips kommer att flytta ljudet spridning längre bak så att det är bara riktigt högt när man står bredvid den bakre stötfångaren . Om du önskar en ökning eller minskning av ljud, prova att vända tips så att de är i 45-graders vinkel mot marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91693.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.