Vad är funktionen av en harmonisk Balancer?

En harmonisk balansaxel är en vanlig komponent i bilmotorer fästa på framsidan av vevaxeln. Syftet med den harmoniska balansaxel är att skydda vevaxeln från skador till följd av vibrationer som orsakas genom inverkan av kolvarna. Funktion

När en motorcylinder bränder, vevstaken från cylindern utövar kraft mot vevaxeln. Detta ger den nödvändiga kraften för att vrida vevaxeln och driva fordonet. Vid vissa hastigheter, kan effekten av vridmomentet som skapas av kolvarna generera betydande vibrationer (kallas harmonisk resonans) i vevaxeln. Den harmoniska balansaxel dämpar dessa vibrationer, skyddar vevaxeln från kraftiga vibrationer stress och skador.
Funktioner

den typiska designen, är en harmonisk balansaxel som består av tre delar. Den inre sektionen är fastsättningen till vevaxeln, som är ansluten till vevaxeln medelst en bult. Den mellersta delen är en gummiring som absorberar vibrationerna från kolvarna. Den yttre sektionen är en tung stålring. Denna ring är oftast etsas med inställningsmärkena och remskiva nedskärningar. När kraft utövas på den harmoniska balanseringsdon av kolven vevstake, mitten gummiavsnittet av balansaxeln absorberar kraften medan den yttre stålring, på grund av dess större massa, inte rör sig.

Överväganden

Som med alla mekaniska delar, är den harmoniska balansblock utsatta för slitage och eventuella fel. När harmonisk balansaxel misslyckas, inställningsmärkena börjar glida och ökad vibration kan noteras i motorn. Ytterst kan det mellersta gummit delen av harmoniska balansblock förlorar sin flexibilitet och kan hårdna och spricka. Lösningen på detta problem är utbyte eller reparation av den harmoniska balansblock.
Byte

En sliten eller defekt harmonisk balansaxel kan ersättas av en erfaren amatör. Dock kan de med begränsad erfarenhet av bilreparationer vill hänvisa denna reparation till en kvalificerad bilmekaniker. Borttagning av harmoniska balansblock kan vara svårt och kräver användning av ett speciellt verktyg som kallas en "avdragare" ofta medföljer harmonisk balansaxel set.
Alternativt namn

Harmonic balansblock är kända av flera andra namn, bland annat vibrationsdämpare, vevaxel spjäll, vev spjäll remskiva, och vridande spjäll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91662.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.