Vad är Direct Fire Ignition?

Den tändsystem för förbränningsmotorer skapar en gnista som antänder bränsle-luftblandningen i motorns cylindrar. Det måste göra detta exakt vid den korrekta tiden vid flera gånger per minut för varje cylinder i motorn. Moderna motorer använder ett direkt system för brand antändning. Betydelse

direkt eld tändsystem bränder tändstiften direkt från tändspolen, istället fördelarlocket eller rotorn. Systemet är också känd som den fördelarlöst tändsystem och det blev tillgängliga i slutet av 1980.
Tillförlitlighet

direkt eld tändsystemet är helt kontrollerad av bilens inbyggda dator. Det är helt en solid state elektroniskt system och använder inga rörliga delar. Direkt eld tändningar är underhållsfria, med undantag för ändring av tändstift. Det sker vid 60.000 - till 100.000 mil intervall. Detta förbättrar tillförlitligheten av direkt eld systemet över distributören tändsystemet.
Tändspolar

tändspolar för direkt eld tändsystemet tjäna två gnista pluggar. Flera spolar ersätter distributören. Spolen avlossar två tändstift samtidigt. En plug bränder på kompressionsslaget, antänder bränsle-luftblandningen. Spolarna är monterade tillsammans i en spole pack. En variant av direkt eld tändning är spolen-on-plug-systemet, som har individuella spolar för varje tändstift

. Spolarna är monterade i närheten av eller direkt ovanpå tändstiftet. Detta eliminerar behovet av tändkablarna. Resultatet är större tillförlitlighet eftersom läckage från åldrande tändkablarna är obefintlig. Cadillac Seville och Eldorado-modeller, med Northstar motor, använder denna variant av direkt antändning.
Engine Control Module

motorstyrenheten (ECM) aktiverar lämplig spole. För att åstadkomma detta, mottager ECM signaler från antingen en magnetisk vevaxel sensor eller kamaxellägets sensor, eller båda, för att bestämma vevaxelposition och motorvarvtal.
Fördelar

direkt eld tändsystemet undviker behovet att växla mycket höga spänningar, vilket är besvärande med distributörer i en fuktig miljö. Den direkta brandhärd låter finare nivåer av tändning kontroller och assist i ökad produktion, ökad bränsleeffektivitet och minskade utsläpp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91757.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.