Så här ändrar en 4,3 GM Motor

Den 4,3 liters GM motorn har använts i årtionden som en medelstor V6-motor i praktiskt taget varje lastbil, SUV och van byggdes under General Motors banner. Motorn är i huvudsak en 350 kubiktum motor som har befriats från två av dess cylindrar, och därmed kan många delar tillgängliga för 350 användas för 4.3. Det enklaste modifiering att genomföra för 4,3 motor är emellertid helt enkelt tillsats av mer luft i motorn. Saker du behöver
3/8-tums enhet socket uppsättning
Skruvmejslar
Spjällhus spacer
Kall-luft induktion kit
Visa fler instruktioner
1

Unbolt aktiemarknaden monteringen luftintaget från toppen av motorn med en hylsnyckel. Luftintaget är en lång, svarta röret som ansluter från en ruta på kärnstödet intill elementet till toppen av motorn. Den fäster till spjällhuset med en skruv på klämringskoppling, och har två sensorer --- intaget lufttemperaturgivare och luftmassemätaren --- båda helt enkelt dra ur insugningsröret.

2

skruva isär spjällhuset från insugningsröret med socket set. Intaget grenröret är beläget vid centrum av motorn mellan cylinderhuvudena, och direkt under spjällhuset. Ta bort de fyra skruvarna som fäster spjällhuset till grenröret. Du kommer inte att behöva ta bort gasvajern koppling, vilket är den bandade stålvajer placerad på passagerarsidan av spjällhuset, eller bränsleledningen, vilket är den 3/8-tums svarta slangen sitter på förarsidan av gasspjället kropp, från spjällhuset, så lämna dem på plats.
3

Montera spjällhuset spacer mellan insuget och spjällhuset. Den spjällhus spacer är samma form som spjällhuset, och passar endast in på insugningsröret ett sätt. Montera bultarna som håller fast spjällhuset och spjällhuset spacer till insugningsröret genom att placera dem genom hålen placerade på de fyra hörnen av spjällhuset och dra ner dem med en hylsnyckel.
4

Den kalla luften intag ersätter den ursprungliga kanalen luftintaget i samma position på motorn som beståndet luftintaget var monterad. Den består av en armbåge rör som ansluter till spjällhuset med en kompression band, åt med en skruvmejsel. Det finns ett hål i denna vinkelröret. Intaget lufttemperaturgivare som avlägsnades från den ursprungliga intaget är den enda sensor som passar in i detta hål. Montera insugsluftens temperatursensor i detta hål.
5

Installera Luftmassemätare luftflödet in i slutet av vinkelröret säkra den med en kompression band, sedan installera den raka intaget röret på den andra sidan av massan luftflödessensorn. Säkra detta rör med annan komprimering band, sedan installera luftfiltret, som är konisk i formen, på änden av detta rör för att slutföra installationen av kall luft intag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92243.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.