Hur polska aluminiumkomponenter

Oavsett om de är på en bil, lastbil eller ens en motorcykel, aluminiumdelar som har polerats till en spegelblank yta är vacker att titta på och bidrar i hög grad till den övergripande utseendet på bilen. Om du har några aluminiumdelar som du vill polerat, kan du alltid ta dem till en professionell butik för att slutföra jobbet, men det skulle kunna kosta hundratals dollar. Aluminium polering kan göras av oerfarna med rätt verktyg och kunskap. Saker du behöver
Electric drill eller höghastighetståg buffert
luftdriven die grinder
Hörselskydd
Respirator
5-tums skivor för en borrmaskin, 40 -, 80 - och 180-grit
våtslippapper, 220 -, 320 -, 400 - och 600-grit
Foam pad
konformad sandpapper trummor Sida 2 polering hjul, 6-tums
Polering rouge ( gnugga förening och polermedel)
Visa fler instruktioner
1

bort aluminium delen om det är installerat på någonting. Detta gäller delar som vattenpumpar och täcker ventil som skruvas fast på motorn. Polering bygger på höghastighetståg och Slipning verktyg och kan vara ganska rörigt.
2

Kläm den del du vill polera i ett skruvstycke eller fäst den på en yta så att den inte kan röra sig runt under slipningen processen. Om del är mycket grov med gjutning märken som du vill ta bort, sand det med 40-korn, 5-tums sliprondell och borrmaskin. Ta försiktigt bort gjutning märken och ojämna kanter. Aluminium är relativt mjukt, så försök att inte trycka ut metallen överdrivet. Om del inte är så grov i en gjutning, kan du börja med den 80-grit slippapper.
3

Skölj av aluminium med vatten och torka den. Flytta upp till 80-grit, 5-tums slippapper, slipa hela delen och sedan avsluta med 180-grit skiva. Vid denna punkt, bör du ta bort eventuella repor på ytan. För svårare att nå områden, använda en konisk slipning kvarstad och en luftdriven, high-speed die grinder eller borrmaskin. Skölj aluminium regelbundet med vatten för att kontrollera dina framsteg
4

Våt sand ytan av aluminium med 120 -., 180 -, 240 -, 320 -, 420 - och slutligen 600-grit våtslippapper . Håll ytan ständigt våt genom att kontinuerligt doppa sandpapper i en bricka med vatten eller blöta aluminium. Använd ett block skum slipning för att få en plattare slipa ytan. Denna process kan ta flera timmar att slutföra.
5

Använd borrmaskin eller en hög hastighet buffert och en ny, 6-tums polerplatta att börja den sista poleringen. Applicera polering rouge till bufferten genom att hålla rouge mot dynan och sedan slå på den så att den snurrar mot rouge. Sakta polera del en sektion i taget. Tryck inte för hårt, och stannar ofta för att kontrollera ditt arbete. Applicera mer rouge till bufferten efter behov. För svåråtkomliga områden, använd en liten filt polering kon, som finns i en mängd olika former och storlekar.
6

Installera en ny polerrondell och avsluta den sista polering med polermedel, vilket är en finare förening än den tidigare använda rouge och bör ta fram det slutliga, spegel-liknande glans. Om det finns några kvarvarande repor som uppdagas i polering, kan du gå tillbaka till den våta sandpapper och upprepa processen för slipning följt av en slutlig polish.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91759.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.