Hur man gör en Brace Strut Tower för en 1996 Honda Accord

The Accord har varit en enormt framgångsrik bil för Honda sedan starten på 1980-talet. Men nyligen har anpassade vagnbyggarna vidtas för att trimma Accord att bli en racerbil, visar fordon och autocross legend. Ett sätt att ändra dessa bilar är att uppgradera hantering kapacitet. Eftersom chassit är en unibody design, kan förstärka strut tornen också styvare chassi och göra bilen hantera bättre. Du kan bygga din egen stag fjäderben, men det kommer att ta skicklighet med en svetsare och erfarenhet av tillverkning. I detta exempel är projektet fordonet en 1996 Honda Accord, men processen kommer att fungera på samma sätt för andra avtalen också. Saker du behöver
MIG svetsare
posterboard
Saxar
drillborrpressen och metall borr
Metall bandsåg
Måttband
2 Heims lederna och låsbultar
Bultar för att säkra heims lederna
kapsåg med metallblad
Permanent markör för 1-tums .120 vägg DOM runda slangar
2-tums hela .120 vägg platt lager, 1 fot lång
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Tap and die in
Grinder med metall slipskiva Sida 2 6-tums fyrkantiga bitar av stål, .120 vägg
Visa fler instruktioner

1

Skär posterboard i två 6-tums rutor med hjälp av sax.
2

Håll rutorna på toppen av strut torn och rita ut en mall med permanent märkpenna. Du vill skapa en cirkel i kartong, med markeringar för hål för vart och ett av de tre strut bultarna. Addera 3

Överför mallarna till 6-tums stål platt lager med märkpenna och klipp ut mönstret med metall bandsåg. Du kan behöva rensa upp snitten med en slipmaskin för att få det att se slät.
4

Borra hålen för bultarna fjäderben med borren pressen och metall borrkronor.
5

Säkra metallplattor du just skapade till fjäderben genom unbolting strut bultarna från bilen med 3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats.
6

Mät avståndet mellan två plattor med ett måttband. Målet är att göra en bar som spänner över dessa två stycken, men rensar motorrummet. Du behöver också ha heims fogar monterade på varje ände och tillräcklig flexibilitet för att justera ribban.
7

Mät avståndet från mitten av heims gemensamma till ungefär halvvägs ned den gängade kragen på heims. Sedan multiplicera med två och subtrahera det beloppet från mätningen. Detta blir den totala bredden på din fjäderben bar minus heims lederna.
8

Skär 1-tums DOM slang med en metall hacka såg.
9

Tap ändarna av baren med kranen och dö set. Ställ in den till samma gängstigning som heims lederna du har valt.
10

Thread de heims fogar med låsmuttrarna i slangen med hjälp av dina händer.
11

Håll baren fram till mitten av motorrummet och mät avståndet mellan metallplattan fastskruvad strut torn och där du vill att fjäderben tornet att sitta. Avståndet bör vara mindre än 4 inches, ungefär.
12

Skär ut fyra matchande flikar ur den 2-tums-breda stål platt lager med bandsågen. Dessa flikar bör vara något högre än det mått du precis gjort med tillräckligt utrymme för att borra ett hål i mitten och skruva heims.
13

Borra hål i mitten av flikarna använder borren pressen och metall borr.
14

häftsvets flikarna till konsolerna fjäderben använder MIG svetsare. Sedan skruva heims lederna till de två flikarna på varje sida, vilket gör att allt passar. En häftsvets är en tillfällig svets som lätt kan brytas och är gjord genom att svetsa ihop två ytor för knappt en sekund.
15

skruva isär fjäderben parenteser och fjäderben bar med hjälp av tre /8-tums Ratchet och uttag, sedan helt svetsa flikarna till tornen.
16

Bolt fästena till tornen, då fjäderben stag till konsolerna. Jobbet är nu klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91682.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.