Hur öka hästkrafter på en Golf Mk4 GTI Turbo

Den fjärde generationens Golf GTI, som kallas MKIV, är en av de bästa GTIs att VW har gjort under åren. Efter att ha förlorat tomten lite med den tredje generationens GTI, återvände MKIV till GTI: s rötter vara rolig att köra kombi. En del av överklagandet är den turboladdade 1,8-liters motor som fanns 1997-2006 modeller. Det fanns två varianter av denna motor, den 138-hästkrafter version och en mer kraftfull 178-hk-version. Båda motorerna tar väl till modifications.Like mest turboladdade bilar, är denna motor perfekt för trimning. Det är lätt att komma över 200 hk och det har funnits MKIVs byggda med över 500 hk. GTI förare kan ta en mängd olika åtgärder för att få mer hästkrafter ur deras viss modell. Instruktioner
1

En av de vanligaste och effektiva vägar till att få mer makt från en 1.8T motor är genom att ha ECU (Engine Control Unit) reflashed. Detta ändrar tändning och bränsle kartor till en mer aggressiv kurva samt höja rev-limiter och top-varvtalsregulatorn. '99 Till 2001 bilar kommer att sluta med 195-200 hästkrafter, och årets modell 2002 och senare kommer att inse om 220 hästkrafter. Företag som Neuspeed erbjuder denna tjänst (vilket kräver att de har ECU från din bil) för omkring 400 (alla priser och med september 2009).
2

Du kan även byta ut den restriktiva stock intag på 1.8T med en kall luftintag som den som Evolution Motorsport erbjuder för $ 189. Detta lägger till ytterligare 8-12 hästkrafter. Den V-Flow intag, för $ 299, tillägger 10-15 hästkrafter. De flesta företag som gör delar till GTIs erbjuder intag.
3

turboladdad bilar har stor nytta av ett fritt flöde, större diameter avgaser, och GTI är inte annorlunda. En eftermarknaden avgaserna från ett företag som räntan är oftast bra för en annan 10-15 hästkrafter.
4

Heat är fiende till hästkrafter, så en större intercooler är en bra idé också. Genom att ge mer kall luft till turbon, vinner motorn mer hästkrafter. Lägga till en intercooler är också ett viktigt steg om du bestämmer dig för att få en större turbo.
5

särklass största vinsten i hästkrafter på en 1.8T motor kommer när den relativt lilla fabriken turbo ersätts med en större turbo. GReddy gör ett turbo kit som använder en TD04H-19T turbo med en större turbin-och kompressorhjul. Detta är också den dyraste uppgraderingen och kör över $ 3000, exklusive installation. Turbo kit brukar komma med en uppgradering av mjukvaran, till större spridare ger rätt mängd bränsle samt tillhörande slangar och ledningar olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91663.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.