Hur Jämför Hybrid stadsjeepar

De första hybridbilar på vägen var komprimerar som Prius och Civic, som kunde skryta extra bränsleekonomi. Men för att betjäna kunderna fortfarande kär i sina stadsjeepar men oroar höga priser på naturgas, vissa biltillverkare erbjuder SUV-stil fordon med en hybrid bensin-elektrisk motor för att förbättra gas körsträcka. När du begränsa ditt val, måste du besöka återförsäljarna att se hur de kör och vilken typ av affär du kan förhandla. Instruktioner
1

Hybrid SUV som säljs i USA finns i tre grundläggande storlekar: full storlek, medelstora och kompakt, vilket är en bra utgångspunkt för jämförelser. De komprimerar erbjuda den bästa förbättringen i gas körsträcka över sina nonhybrid motsvarigheter, medan de fullstora modeller erbjuder något bättre körsträcka än nonhybrids men ändå erbjuda storleken och dragkapacitet några SUV förare fortfarande vill. De medelstora modellerna erbjuder några av fördelarna med både små och stora stadsjeepar.
2

Full-size hybrid stadsjeepar som erbjuds av General Motors inkluderar Cadillac Escalade, GMC Yukon och Chevrolet Tahoe. All körning på GM: s "two-mode hybrid"-system, som gemensamt har utvecklats av GM, BMW och fd DaimlerChrysler. I det första läget, körs bilen på enbart el, gas enbart, eller en kombination av båda, för stadskörning. Det andra läget är för landsvägskörning, där 6,0-liters, 332-horspeower V-8 motor gör det mesta av arbetet med en assist från elmotorn. GM-systemet har även cylinder avaktivering, där hälften av cylindrarna kan stängas av om den inte behövs, till exempel i stop-and-go stadskörning. GM hybrider har även en 300-volts nickel batteri metall hydrite. Körsträcka är i den låga 20s, vilket är ganska klent övergripande men en 50 procent förbättring över en nonhybrid modell, enligt Cars.com. Grundpriset för en Tahoe Hybrid under 2009 är $ 41.660, för en Yukon, $ 50.920,. Samt för en Escalade $ 73.135
3

Som en fotnot, gjorde Chrysler LLC en kortlivad razzia i full-size hybrid SUV-marknaden med införandet av Chrysler Aspen och Dodge Durango hybrider i mitten av 2008. Men innan året var ute, stängde den belägrade bilföretaget Delaware fabriken där bilarna monteras, huvudsakligen döda modellerna efter mindre än ett tusen byggdes.
4

Toyota och Lexus och servera mitten -sized hybrid SUV marknaden. Toyota Highlander mates sin elmotor till en 209-hästkrafter 3,3-liters V-6 bensinmotor. Priserna för en 2009 års modell börjar på $ 34,700. Gas körsträcka är noterat vid 27 i staden och 25 på motorvägen. Toyotas lyx division, Lexus, erbjuder RX450h som sin medelstora hybridmodell. Lexus kopplar en 3,5-liters V-6 motor med en elmotor som tillsammans levererar 295 hästkrafter och gas körsträcka på 30-32 mpg i staden och 28 på motorvägen. Lexus RX450h, tillgänglig som en 2010 års modell, bär en bas pris på $ 41,660.
5

första hybrid SUV introducerades i USA var den kompakta Ford Escape Hybrid, som kom ut 2004. Ford sålde 890.000 Escapes mellan 2001, då gas-bara modellen introducerades, och 2009, cirka 100.000 av dem är den hybrid version, sade en Ford talesman. Dessa siffror inkluderar även försäljningen av Escape företagskultur syskon, Mercury Mariner, men inte Mazda Tribute, en annan version av Escape. (Ford Motor Co äger en del av Mazda, och de använder en gemensam plattform för att göra olika Ford och Mazda-modeller.) The Escape /Mariner /Tribute hybrider par en elmotor och en 4-cylindrig motor att leverera 29-34 mpg i stadskörning och 27 och 31 m.p.g. på motorvägen. The Escape 2009 modellens grundpris är $ 29.645, Mariner s $ 30.090, och Tribute s $ 29.175 GM tjänar också den kompakta marknaden med Saturn Vue Hybrid, som finns i två versioner.. Den första är samma två-mode hybrid används på fullstora stadsjeepar. Det andra är vad Saturn kallar en "mild hybrid," som kopplar en mindre elmotor /generator med en 2,4-liters motor som tillsammans levererar 172 hästkrafter. Den milda hybrid öppnar lastutrymmet tas upp av batteriet i två-mode hybrid. Gas körsträcka är ungefär samma - 25 m.p.g. city/32 motorvägen - men prestanda minskas jämfört med två-läge. Saturn Vue Hybrid bas priset är $ 28,160.
6

Sammanfattningsvis, välja rätt hybrid SUV innebär att besluta hur mycket SUV du vill och hur mycket du har råd att betala. Hybrider är dyrare än sina icke-gas motsvarigheter, och du kan inte skörda besparingar i bensin för att kompensera det högre priset för fordonet. Den högre gaspriser stiger dock, desto bättre ekonomi att köra en hybrid. Oavsett, producerar en hybrid också mindre luftföroreningar än en icke-hybrid, så att få en hybrid kommer alltid att vara bättre för miljön, även om du inte känner det i plånboken.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76370.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.