Motor Torqe specifikation

Medan de flesta människor enbart koncentrera sig på motorstyrkan för ett visst fordon, är baksidan på hästkrafter myntet vridmoment, vilket drastiskt kan påverka det sätt på vilket bilen uppträder på vägen. Förstå vridmoment specs på din motor och vad de betyder i verkliga prestanda gör att du kan göra ett mer välgrundat köpbeslut. Vridmoment Definition

Vridmoment definieras som den kraft som anbringas på vevaxeln av fordonet från utsignalen från motorn. Vridmoment mäts i pounds av påtryckningar per fot (lbs /ft), med rating som vid maximalt vridmoment prestanda tillsammans med motorns varvtal på vilken nivå av kraft genereras. Till exempel, 150 lbs /ft @ 3000 rpm.
Vridmoment

Vridmomentskurvan av ett fordons motor är en graf som visar den maximala mängden vridmoment genereras från noll RPM till fordonets redline. En platt momentkurva indikerar ett fordon som kommer att ha lite problem accelererar stadigt från och med låga varvtal, t.ex. BMW 335i. En mer spetsig momentkurva indikerar ett fordon vars acceleration kapacitet är beroende av föraren att hålla bilen i rätt varvtalsområde, t.ex. Mitsubishi Evo FQ-400.
Vridmoment Praktiskt

När du köper ett fordon, bilar som genererar maximalt vridmoment vid lägre varvtal är generellt mer användarvänligt, eftersom du kommer att behöva utföra mindre skiftande och växling för att få ut det mesta ur motorn. Bilar med ett mer variabelt vridmoment kurvan kommer att kräva mer finjustering på en dag-till-dag basis för att få ut det mesta från motorn, vilket gör dem mindre praktiskt för individer helt enkelt vill köra utan krångel.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76800.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.