Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur Inspektera Däck Defekter i en Toyota Corolla

Ett däck inspektion är viktigt när du köper en Toyota Corolla - en av de mest populära komprimerar i USA - eller tjänsten den du redan äger. Eftersom däck defekter är en allvarlig säkerhetsrisk, utföra dessa tester varje månad och i början av varje utökad enhet, enligt National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Regelbundna däck kontroller skyddar både dig och andra förare från olyckor, skador och även dödsfall. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Lug nut skiftnyckel
Bil jack
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Läs om vanliga däck defekter . Skadade innerliner, spruckna eller torkade kanter, bubblor, läckor och slitbaneseparering är alla allvarliga varningssignaler. Om du ser något av dessa problem när bil shopping för en ny eller begagnad Corolla, se till återförsäljaravtalet ersätter det skadade däcket innan du köper bilen.
2

Kontrollera trycket i varje däck med ett däck mäta. För de flesta Toyota Corolla modeller, är det optimala trycket 30 psi. Vid varje rutinmässig inspektion, fylla däcket med luft om det är lägre än detta belopp och om du hör ett väsande ljud eller samma däck som har lågt tryck konsekvent, kan det finnas en läcka. Se "Hur man använder en mätare Tire Pressure" under Relaterade eHows. Addera 3

Undersök varje däck separat för andra defekter genom att ta bort däcket för att få den bästa vyn. Lossa varje öra mutter och sedan höja upp den del av fordonet med en domkraft. Slutligen, ta bort muttrarna och lossa däcket. Upprepa steg 3-7 för de andra tre däcken, När du har slutfört steg 4-7 för det första däcket.
4

Kontrollera däckets slitbana och sidoväggar. Om slitbanan drar bort från huvuddelen (separerad) eller sidoväggen har en bula, är dina däck en utmärkt kandidat för blowouts och rollovers, som orsakar olyckor.
5

Titta på kanterna och innerfoder. En torr eller sprucken kanten indikerar röta, medan en separerad innerfoder innebär att däcket är defekt.
6

Utför "bubbla test" för däck läcker. Förutom ett väsande ljud och konsekvent tryckfall, kan du även kontrollera för dem visuellt. Pumpa däcket och spraya såpvatten på det. Om du ser bubblande, det finns ett läckage.
7

Sätt tillbaka däcket på när du har inspekterats det. Dra åt hjulmuttrarna med skiftnyckel och sänka bilen med domkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76048.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.