Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man fixar en läckande däck på en sträng av Rim

Däck producerar läcker hela tiden. Väg risker såsom spikar punktera slitbanan eller sidoväggarna av däcket, skapar en märkbar läcka. Kallt väder orsakar en svag vulstförsegling att börja läcka luft. En svag kula orsakar vanligtvis din däck att förlora mellan 1 och 10 pounds av lufttrycket varje dag. Körförmåga och kallt väder ökar denna hastighet av luft förlust. Reparera däcket kräver att lokalisera källan till läckan och sedan tillämpa en sträng tätningsmedel tillgänglig på alla bildelar återförsäljare för att rätta till läckan. Saker du behöver
vulstförsegling
brytjärnet
rörtång
Jack
ventilkärnan borttagningsverktyg
Luftpump
Spray fönsterputs
Crayon

Visa mer instruktioner
1

höja fordonet med en domkraft och ta bort muttrarna med en rörtång. Ställ åt muttrarna åt sidan.
2

Pumpa dina däck till 25 psi. Placera däcket på sidan och spraya pärla med fönsterputs så att fönstret renare pölar upp runt läppen av fälgen. Övervaka pöl och titta efter luftbubblor. Markera platsen för eventuella luftbubblor med en krita på däcket med en pil som pekar på där kulan läcker.
3

Vänd på däcket och upprepa steg 2. Höj lufttrycket till 45 psi och upprepa steg 2 för båda sidorna av däcket.
4

tömma däcket genom att avlägsna ventilen kärnan från ventilskaftet med en ventil verktyg kärna borttagning.

5

Bryt pärla lösa genom att placera en bändjärn mellan vulsten och läppen av fälgen. Applicera gott tryck nedåt medan däcket ligger platt på marken. Du behöver inte ta bort hela strängen, precis tillräckligt för att komma åt pärlan i den del av däcket som du markerat. Exponera ungefär sex inches av pärlan.
6

Applicera en generös mängd vulstförsegling direkt till pärlan, med den medföljande borsten. Vulstförsegling är en bindning lim som kommer att skapa en tät förbindelse med fälgen när däcket är uppblåst.
7

Pumpa däcket till fabriken specifikationer för din bil och återinstallera ventilkärna med borttagningsverktyg. Testa däcket som du gjorde i steg 2 och 3, utom vid det rekommenderade trycket i stället för 25 eller 45 psi. Sätt tillbaka däcket på fordonet och byt muttrarna. Dra åt muttrarna och sänka bilen. Dra åt muttrarna igen med rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76108.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.