Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man tar bort en Front Motorcycle Tire

Ta bort framhjulet från en motorcykel kan verka som en svår uppgift, men det behöver inte vara. I själva verket kan det göras nästan var som helst med hjälp av några grundläggande verktyg. Även den här artikeln kommer att gälla för de flesta motorcyklar, kan din vara annorlunda. Om du är osäker på hur din cykel är inställd, kolla din manual eller söka hjälp från en professionell, eftersom detta är ett jobb du inte vill röra upp. Saker du behöver
Metric insexnyckel inställd eller uppsättning metriska skiftnycklar
SAE insexnyckel inställd eller uppsättning SAE skiftnycklar
Tänger
motorcykel stå
Visa fler instruktioner

1

Support motorcykeln på centralstödet eller på en motorcykel stativ som håller cykeln upprätt. Använd INTE sidostödet. Framhjulet ska vara igång.
2

bort hastighetsmätaren kabeln. Många cyklar med skivbromsar har hastighetsmätarskruven på utsidan av navet. Äldre cyklar med trumbromsar har oftast hastighetsmätarskruven på insidan av navet. Kolla din instruktionsbok för detaljer.
3

bort gavlar från axeln. Vissa cyklar kommer inte att ha gavlar, bara en mutter och möjligen en saxpinne. Om så är fallet, gå till nästa steg.
4

Kontrollera att den främre bromsen församlingen inte behöver lossas eller avlägsnas. På de flesta cyklar med skivbroms, skivan eller skivorna glider helt enkelt ut ur aggregatet.
5

Använd tång för att räta ut och ta bort sprinten, om din cykel har ett genom axeln innan eller genom muttern. Ta bort muttern från slutet av axeln och samtidigt stödja hjulet så att det inte skadas genom att falla ut, ta bort axeln, noga med att inte skada bromsaggregatet. Vissa axlar hålls i av en Allen bult eller "nypa" bult, vissa har flera bultar. Se din bruksanvisning eller en motorcykel reparationshandbok specifik för din cykel för instruktioner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76049.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.